Disse underlige tider..

Disse underlige tider..

Disse underlige tider.. 

...sætter mange på prøve. Specielt dem, som arbejder i sundhedssektoren, dagligvarebutikker og andre industrier, der er under pres. Det er også svært for virksomheder, folk som arbejder i de udsatte industrier, og for dem som skal hjemmeundervise deres børn, imens de selv arbejder hjemmefra.

Situationen er som den er, og det er selvfølgelig vigtigt at holde sig opdateret, tage det seriøst og hjælpe hinanden. Men det er næsten lige så vigtigt at forblive positiv og fortrøstningsfuldt, på trods af situationen. Vi oplever alle sammen store ændringer i vores hverdag, men hvis vi ikke prøver at få det bedste ud af det og har det sjovt, så kan de ændringer have en negativ påvirkning på os. Vi vil gerne give dig nogle ideer til, hvordan du kan gøre denne tid i karantæne lidt mere sjov (og effektiv!). 

Har du brug for nogle ideer til hvad du kan lave derhjemme?

Giv dig selv en 14- eller 30- dages udfordring!

  • Det kan være at udfordringen handler om en ny yoga position hver dag, ti nye ord på et fremmedsprog, du gerne vil lære, se en film eller et serieafsnit hver dag eller noget helt andet. At give dig selv en udfordring som varer 14 eller 30 dage er sjovt, og hjælper med at dele dagene op, så de ikke flyder helt sammen. Hvis du vælger en challenge, som hjælper dig med at blive bedre til noget, så kan du få følelsen af at have opnået noget hver dag - selv de dage hvor du bruger det meste af dagen på sofaen!

Organiser dit hjem!

  • Organisér - rengør - style... det er vores motto. Hvis du har lidt ekstra tid, kan du gå i gang med de rum, som har allermest brug for lidt organisering. Du kan finde vores Organizing Week checkliste her, hvis du mangler lidt inspiration. Sortér ud i dit tøj, ryd op i køkkenskabene eller flyt rundt på din bogreol. Disse er alle sammen du kan gøre derhjemme, og som efterlader dig med en dejlig følelse (og efterlader dit hjem ryddeligt!).

organisering

@carlasofiemolge

Forårsrengøring!

  • Vi kan ikke skrive dette indlæg uden at nævne forårsrengøringen! Det er jo sæson for det, og nu har de fleste af os tid til at gøre det. Hvis vejret er godt, så udnyt solen og hæng dyner, puder, gulvtæpper osv. udenfor. Flyt møbler og støvsuge under dem, støv af ovenpå de høje skabe, og luft ud i hele huset. Vi har lavet en Spring Cleaning checkliste, som kan hjælpe dig kom hurtigt og effektivt igennem det. Ligesom at organisere, er dette en slags tidsfordriv, som du får det godt med i lang tid efter.

Bring naturen indenfor!

  • Hvis du prøver at holde udendørsaktiviteter til et minimum, så prøv at bringe naturen indenfor i stedet. De fleste indendørsplanter har godt af at få frisk jord en gang imellem. Find ud af om der er nogle planter, som har brug for en større krukke og plant dem i den med nyt jord. De planter som ikke skal have en ny krukke, har stadig godt af at få skiftet det gammel jord ud med noget nyt. Dette gælder specielt, hvis de ser lidt triste ud og har mistet lidt farve. Hvis du føler du mangler nogle planter i dit hjem, kan du - nu når du allerede har jordet fremme - købe nogle nye grønne planter fra dit supermarked eller lokale plantebutik (husk at følge alle sikkerhedsforanstaltninger!) og plante dem i dine krukker. Nu når vi bruger det meste af vores tid derhjemme, er det rart at have noget frisk at kigge på! Hvis du har valgt at plante om indenfor, så husk at vaske gulvene efterfølgende. 

  • Når vi alligevel er inde på emnet, så kunne en anden sjov aktivitet være at starte din egen mini krydderurte-have i dit køkken. Plant frø hvis du allerede har dem eller plant dine yndlingskrydderurter i noget frisk jord. Det er sjovt både for os og for børn at vande dem og følge med mens de gror. Et tip er at komme de nyplantede krydderurter i en af vores spande, da det både er praktisk og ser godt ud.

Lav om på indretning!

  • Det kan godt blive kedeligt at stirre på de samme ting 24/7. Nu når vi arbejder eller læser hjemmefra, kan man godt bruge lidt tid på at lave rummet endnu hyggeligere! Hvis du keder dig en dag, kan du prøve at flytte rundt på møbler og pynt. Møblerne kan altid flyttes tilbage, hvis du ikke bryder dig om deres nye plads, men nogle gange kan det også være meget forfriskende at flytte rundt! Hvis du bor på få kvadratmeter, kan du derimod fokusere på andet interiør, som pynt, lamper og hylder. Du behøver ikke nødvendigvis købe nyt for at ændre udtrykket i dit hjem. Start med at tage alt pynt ned fra hylder, vindueskarme og bogreoler, og derefter læg tingene på en ny plads. Det kan godt være en udfordring at finde en ny plads til alt, men det er også sjovt! Et tip er at have en spray flaske med vores universal rengøringsmiddel med dig rundt, så du kan spraye og tør af på alle de overflader der bliver pyntet, når du alligevel er i gang.

Prøv noget som du en gang elskede at lave!

  • Det kan være at læse, sudoku, mindful farvelægning, et instrument eller et computerspil. Du har nu tid til at prøve kræfter med noget igen, som du ikke har haft tid til på det sidste. Prøv noget som engang gjorde dig glad og afslappet, og se om det ikke stadig bringer glæde. Karantæne er også den perfekte undskyldning til at give dig selv nogle nye bøger, spil eller andre aktiviteter, du er gået i gang med.

Til dem af jer med børn..

  • Det kan være meget svært for jer med små børn - det kender jeg godt til! Udover de sædvanlige ting mine børn leger med, har jeg lavede en udendørsskattejagt, givet dem kridt til udendørs tegning og har holdt mange te-selskaber med bamser indenfor. Det kan være svært at finde på nye måder at underholde dem på, men der findes mange gode hjemmesider og instagram-profiler, som deler ideer lige nu. Spørg dine venner hvad de gør og byt ideer. Hvis vejret er godt, prøver vi at nyde så meget tid udenfor som muligt, så de ikke bliver trætte af at være indenfor ligeså hurtigt. Det sidste tip fra mig er at fjerne en del af legetøjet i en uge. Efter den uge er gået, tager du det legetøj frem igen, og gemmer noget andet. På den måde føler børnene, at der er lidt nyt at lege med, og at det ikke altid er det samme! Det fungerer selvfølgelig bedst med små børn, men du kan også bruge det på dig selv! 😉

Jeg vil gerne sprede lidt Humdakin hygge. Min ældste datter Nynne foreslog, at vi lavede en Humdakin tegning der kan farvelægges! Det synes jeg var en sød ide, så nu har Humdakin teamet lavet en tegning som alle kan downloade og printe ved at klikke lige her.

 tegning

Jeg håber at det kan give bare et øjebliks hygge (og ro 😉) til dem af jer med børn, eller som selv elsker at farve! 

Jeg håber at i alle er sunde og raske, og kan få det bedste ud af disse underlige tider! Tak til alle jer, som arbejder hårdt på at bekæmpe denne virus ❤️ Lad os gøre det sammen!

Kærlig hilsen,

Camilla 

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...