Med en baggrund i rengøring, så Camilla Schram, ejer af Humdakin, en mangel på markedet af bæredygtige og allergivenlige rengøringsmidler. Savnet blev startskuddet på Humdakin, som i 2016 kunne sende de første ordre ud efter 5 års udvikling af de helt perfekte rengøringsmidler med unikke karakterer, du ikke finder andre steder.  Humdakins mission er at kombinere smukt design med moderne husholdning og rengøring. Med Humdakins miljøvenlige produkter får du kvalitet i smukke emballager med mild og vedvarende duft. 

Humdakin har dedikeret sig til at tilbyde et alsidigt udvalg af hudplejeprodukter og produkter til den moderne husholdning inspireret af de danske kyster og skove. Produkterne indeholder nordiske ingredienser som kamille, salvie, rød tang og havtorn, der er med til at give en vedvarende mild duft, og som gør, at produkterne er milde mod huden og vores planet.

Vores tekstilkollektion er produceret af økologisk bomuld, der er GOTS- og OEKO-TEX-certificeret. Humdakins tekstiler er inspireret af indehaver Camilla Schrams bedstemor og teknikker som man brugte tilbage i 1950’erne. 

Tekstilerne laves i et stort udvalg af farver, som kan mixes og matches, så de passer til netop dine præferencer og dit hjem. Alle Humdakins produkter er produceret på fabrikker der alle har ordentlige arbejdsforhold og høje etiske standarder.

Essensen af Humdakin er at bringe mere luksus ind i hverdagen med lækre produkter, der giver dig lyst til at holde dit hjem rent og pænt for dig selv og din familie. Vi omfavner livet og føler os privilegerede over at kunne vælge at holde et smukt og rent hjem.

Vi håber, at du vil få glæde af at gøre rent med produkter fra Humdakins moderne univers.

Vi gør vores bedste

Da Camilla ejede sin egen rengøringsvirksomhed, var det umuligt for hende at finde effektive og allergivenlige rengøringsprodukter uden masser af kemikalier - men hun vidste at rengøringsprodukter fyldt med kemikalier og parfumer ikke kunne være det eneste alternativ. Hun nægtede at gå på kompromis, og besluttede sig for at gøre op med rengørings status quo. Med den beslutning, og med viden om at hun ikke var den eneste forbruger, der ledte efter mildere alternativer, gik Camilla i gang med at lave hendes eget brand der kunne opfylde behovet. Efter 5 års udvikling blev Humdakin født i 2016, med bæredygtighed som en del af dens DNA. Vi ved, som firma og som individer, at vi er ansvarlige for os selv og hvordan vores handlinger påvirker miljøet. Sammen kan vi gøre det bedre. For os selv, vores familier, vores hjem og planeten. 

Hvad er det så præcist vi gør for at lave bedre alternativer for dig og for miljøet?

Milde dufte

Som barn var Camilla meget følsom over for parfume, og som voksen fandt hun det umuligt at finde rengøringsprodukter med milde dufte. Vores produkter indeholder naturlige ekstrakter fra skandinaviske ingredienser som havtorn. Samtidig er den parfume vi bruger allergivenlig og et rigtig godt alternativ, hvis du gerne vil have et hjem som dufter rent og friskt, uden at skulle bruge parfume, som irriterer huden.

Ingen hårde kemikalier 

Vi tror på magien bag de naturlige, nordiske ingredienser som salvie, havtorn, kamille eller rød tang, hvilke alle indeholder fantastiske egenskaber der heler og beskytter huden. Vi bruger ikke hårde konserveringsmidler, parabener, farvestoffer, æteriske olier, kemisk parfume, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. Alle vores flydende produkter er dermatologisk testet, veganske og ingen produkter er blevet testet på dyr. 

100% nedbrydeligt og ikke-giftig voks blanding   

Få lidt mere hygge i hjemmet efter du har gjort rent, ved at tænde for Humdakins duftlys. De er lavet af en voksblanding af naturlige ingredienser såsom shea smør, RSPO certificeret palmeolie, og kokos. De indeholder ikke bivoks. 

GOTS og OEKO-TEX certificeret økologisk bomuld 

Alle vores tekstiler er lavet af 100% GOTS og OEKO-TEX certificeret økologisk bomuld. Hele produktionsprocessen samt ressourcerne brugt heri skal møde høje sociale og miljø-relateret kriterier. Det betyder at alle vores produkter er produceret under ordentlige forhold med høje etiske og miljø-relateret standarder. Vi vælger udelukkende partnere der ikke bruger børnearbejde. 

Ikke testet på dyr og veganske produkter 

Dyr er vigtige for vores økosystemer og er noget vi burde arbejde på at beskytte. Det er derfor ingen af vores produkter er eller bliver testet på dyr. Alle vores produkter, undtagen vores opvaskebørste med hestehår, er veganske. Hestehåret kommer fra glade og velpasset heste som på ingen måder har lidt i processen. 

Miljøvenlige materialer & refill løsninger 

Alle vores flydende produkter er lavet af 100% genanvendeligt PET-plast. PET-plast er det plastmateriale, som er mest genanvendeligt. Alt Humdakins tilbehør, som for eksempel børsterne, er lavet med bæredygtige materialer. De er enten lavet med FSC certificeret træ eller bæredygtige materialer som mangotræ og kokosfibre. Vi forsøger at finde løsninger som genererer mindre affald, som fx. refill for duftpindene som oprindeligt kommer i en glasflaske. 

Dette er kun starten

Vi arbejder hver dag på at forbedre og tilbyde dig flere løsninger som giver dig alternativer som er sundere for dig og planten. Det er en evig proces, men det er også noget som betyder meget for os her hos Humdakin. 

Til sidst vil vi lige sige, at vi ikke fører den perfekte, bæredygtige livsstil, og det er hellere ikke noget vi forventer af dig. Vi er alle bare mennesker. Det er vigtigt at starte et eller andet sted - gør hvad du kan, og find din egen vej. Det er bedre at starte småt end at blive skræmt af tanken om, en komplet miljøvenligt liv. Humdakin kan hjælpe dig i gang med de små ting du kan ændre i din hverdag. Vi håber på at kunne inspirere dig til at stoppe med at gå på kompromis når det kommer til dit velvære, et rent og stilet hjem, og miljøet. 

Camilla Schram

Mit barndomshjem og minderne derfra er fortællingen om ro, regelmæssighed og renhed. At bo rent med duften af nyvasket tøj, smukke blomster og en skøn følelse af renhed. Jeg har altid følt en ro og tryghed i hjemmet, og mit ønske med Humdakin er at dele denne følelse. 

Min baggrund for at skabe brandet Humdakin er et studie med innovation, en hverdag som blomsterdekoratør, og senere startede jeg en rengøringsvirksomhed under et jurastudie jeg aldrig gennemførte, fordi kærligheden til rengøring opstod. Den kærlighed førte til 10 år med rengøring hos private og virksomheder.

Jeg gjorde en dyd ud af at skabe et rum som var dejlig, rent og trygt for alle minde kunder. Det kunne være at efterlade en lækker hjemmelavet sæbe og folde toiletpapiret som på de dejligste hoteller.  

Men manglen på effektive men milde rengøringsprodukter, der kunne vække glæden for rengøring hos den brede befolkning sparkede til min ild og udviklingen af de produkter, du i dag kender som Humdakin, som forud for grundlæggelsen i 2016 krævede 5 års udvikling.

Humdakin kom til verden med et ønske om at skabe effektive, allergivenlige produkter med en renhed, der produceres i et smukt design med omtanke for miljøet.  Humdakin er produkter du vil være stolt af at bruge og vise i dit hjem.

Jeg håber du vil nyde produkterne fra Humdakin, som jeg har skabt med passion og kærlighed for rengøring, og at Humdakin kan inspirere dig til hvad rengøring også kan være.

— Camilla