vores

Ansvarlighed

Vores mission

Humdakin inspirerer til rengøring med et bredt udvalg af ansvarlige og milde produkter til husholdningsbrug med vægt på smukt, nordisk design. Med produkter uden skrappe kemikalier, koncentrerede produkter og økologisk bomuld søger vi at reducere ressourcer og affald samt sikre ordentlige arbejdsmiljøer for lokale arbejdere på fabrikkerne.

Ansvarlighed som hovedingrediens

Humdakin er bygget på et ønske om en mere bæredygtig hverdag. Vi skal føle os trygge i vores hverdagsrutiner og have muligheden for at skabe hjem, der ikke går på kompromis med vores værdier. Det var Camilla Schrams motivation, da hun i 2011 begyndte at udvikle ansvarlige rengøringsmidler, der med en nøje testet ingrediensliste tager hensyn til miljøet uden at kompromittere effektivitet.

Derudover, producerer vi kun produkter med en ingrediensliste og en livscyklus, som vi selv kan stå inde for og er trygge ved at bruge. Der stilles mange krav til virksomhed, og selvom vi ikke kan tjekke hele listen af endnu, stiller vi os selv til ansvar hver dag, og vi er allerede godt på vej mod en renere fremtid.

Læs mere om, hvordan Humdakin påtager sig et socialt og miljømæssigt ansvar nedenunder.

Efterhånden som vi har udvidet vores sortiment, er ansvarlighedskriterierne tænkt ind i produktionen, materialevalg, emballage og transport. Vi har ansvarlighedstanken med helt fra start i designprocessen, hvor vores designer udvælger ansvarlige materialer med lang levetid. Kvalitet og tidløshed er kernen i vores design, så vi kan tilbyde æstetisk praktik, der ikke går af mode. 

Produktion

Vi indgår i tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører i Europa og Asien. Igennem mangeårige samarbejder, har vi stor indsigt i forholdene på fabrikkerne, så vi kan være sikre på, at de lever op til vores krav om etik og miljø. 

Uundgåeligt resulterer vores tekstilproduktion i reststoffer. For at undgå spild, genanvender vi de rester, som vi kan, til muleposer.

Emballage

En miljøvenlig ingrediensliste mister hurtig betydning, hvis ansvarlighed ikke er en del af emballageløsningerne. Al vores klare plastemballage er derfor produceret af 100 % genanvendeligt PET-plast, som kan genbruges til blandt andet produktion af tøj, fiberfyld og ny emballage.  

Vores flydende produkter er koncentrater, og er ikke fortyndet med vand. Det gør dem drøje i brug og reducerer mængden af affald fra afskaffelse af emballage. 

Vi opfordrer så meget som muligt, at du genbruger sortere emballage. Alt plast kan sorteres til hård plast, pap emballage til pap og tekstilbanderoler til tekstil. På den måde får vores emballage den længst muligt livscyklus.

Socialt ansvar

Vi har en virksomhedsfilosofi, der sætter mennesket først. Derfor anvender vi kun økologisk bomuld, så vi kan stå inde for de etiske- og miljømæssige forhold, og at vores tekstiler ikke er produceret med kemi, der er farligt for vores helbred. Det betyder også, at vi kan være sikre på, at ingen af vores leverandører bruger børnearbejde.

Forholdene hos vores leverandører er altid førsteprioritet, når vi vælger nye samarbejdspartnere. Det er derfor vigtigt for os, at de arbejder aktivt med FNs Verdensmål og Global Compact eller har en strategi for, hvordan de når målene inden for de kommende år.  

Funderet i vores kærlighed til børn, støtter vi Børns Vilkår. Hver gang vi sælger et af vores tre flydende produkter til børn, går 5 DKK til Børns Vilkår og BørneTelefonen, som hver dag arbejder for bedre muligheder for danske børns fremtid. Ønsket med vores faste samarbejde med Børns Vilkår, er at være med til at sikre, at flere udsatte børn og unge kan få hjælp gennem Børns Vilkårs arbejde. Vi vil sammen med Børns Vilkår give børn et liv uden vold, misbrug og frygt.  Derudover støtter vi lejlighedsvis lokale organisationer samt Kræftens Bekæmpelse og Danske Hospitalsklovne. 

Alle vores produkter, med undtagelse af vores opvaskebørste med hestehår, er veganske, så vi kan passe godt på vores økosystem og dyrs rettigheder. Hestehåret kommer dog fra glade og velpassede heste, som ikke har lidt nød. Derudover er vores produkter naturligvis ikke testet på dyr.

Materialer og refill

Alle vores træprodukter er lavet af nøje udvalgte naturmaterialer som mangotræ, bambus og kokosfibre, der vokser hurtigt. Vores stilleben er skåret af naturligt, langtidsholdbart marmor. Eftersom en del af vores produkter er FMCG (Fast Moving Consumer Goods), forsøger vi at finde løsninger, der reducerer affald. Derfor har vi 750 ml. genopfyldningsposer til vores håndsæber og genopfyldning til duftpindene.

Vores duftlys er lavet af 100 % skandinavisk rapsvoks uden indhold af palmeolie og bivoks. Det resulterer i mindre udledning af sod, en mere ansvarlig produktion samt en 100% nedbrydelig og ikke-giftig voksblanding.   

Vi har strenge krav til vores tekstiler, som alle er produceret af økologisk bomuld. Derved kan vi sikre, at hele produktionsprocessen imødekommer høje sociale og miljø-relaterede kriterier. Det sikrer også en høj kvalitet af bomuld, der betyder at tekstilerne kan bruges igen og igen over mange år.

Lager

Ansvarlighed stopper ikke ved produkterne. På vores lager bruger vi papirfyld i stedet for plastik. Vi bruger pladsen i kasserne så meget som muligt for at undgå unødvendig brug af emballage og ligeledes genbruger vi emballage så meget som vi kan. Fx ved at bruge kasser fra produkter til mindre ordre. Alt print-materiale, vi sender med ordre er Svanemærket og printet efter
høje miljømæssige krav.

Transport

Eksterne speditører står for transporten af vores varer. Med få undtagelser foregår al transport med lastbil eller via søvej. Vi forsøger så vidt muligt at undgå flytransport for at holde vores CO2-udledning og miljøbelastning nede