Aktiviteter til en mindeværdig efterårsferie

Aktiviteter til en mindeværdig efterårsferie

Efterår. Solen bliver genert, varmen trækker sig tilbage, og regnen bliver mere velkendt. Men kære efterår, du er stadig en af vores sødeste venner, da du giver mere, end du tager. Du medbringer smukke farver i naturen, og vi får undskyldninger for at hygge os indenfor med vores yndlingsmennesker. Og selvfølgelig, efterårsferien! I Danmark er uge 42 den uge, hvor familier i hele landet holder en uge fri. Vi har spurgt Camilla, hvad hendes yndlings efterårsaktiviteter er, og samlet dem, så du kan blive inspireret.

Autumn cleaning

Rengør din vej til et hyggeligt miljø
Start ferien med at gøre rent, så du får mere tid til at hygge dig resten af ferien. Støvsug gulvene og støv alle overflader af, inden du tørrer dem af med en fugtig klud og universalrengøring. Brug kalkfjerner i køkkenet og badeværelset, og tør spejle og glas af med glasspray.

Hvis du vil have flere tips til, hvordan du organiserer og rengør dit hjem, kan du læse vores artikel med Camillas bedste råd

Svampejagt med system bucket

Gå på svampejagt i skovbunden
En af de ting, vi elsker mest ved efteråret, er, hvordan naturen producerer mad. Camilla går altid på svampejagt med sin familie om efteråret, og det bliver ofte til en konkurrence om, hvem der kan finde flest og de mest sjældne svampe. Tiden flyver af sted, når man spejder i skovbunden, og det er en fantastisk måde at indånde masser af frisk luft på.

Medbring vores systemspand for nem sortering af svampene.

Husk venligst, at svampesamling ikke er risikofrit. Du skal være sikker på, at svampene ikke er giftige. Vi anbefaler, at du slutter dig til en erfaren svampejæger eller downloader en app til identifikation af svampe.

Gå en tur i skoven og saml naturlige dekorationer
Måske ved du det allerede, men lad os gentage: Vi ELSKER naturen! En tur i skoven giver så mange gode muligheder for sjov, ro og udnyttelse af naturens naturlige ressourcer til leg og dekoration. Tag hele familien med og brug tid på at samle blade, mos, kastanjer, pinde, sten, kogler og meget mere. 

Tør de smukke efterårsblade mellem siderne på et papir og brug dem som dekoration til bordet med en smuk dug. Du kan også få dine børn til at male bladene og trykke dem på papir, så I får smukke malerier. Gem koglerne til jul og brug dem til dekorationer. Kastanjer og pinde er gode til at lave sjove dyr sammen med børnene. Brug tandstikker til kastanjerne og maling til at tegne søde ansigter. 

Apron and oven mitts for baking

Lad duften af nybagte boller eller kage sprede sig
Bag din yndlingskage eller boller. Se, om du kan få flere familiemedlemmer med, så I kan øve jer i at arbejde sammen og give børnene ejerskab. Der er intet, der giver et smil på læben som duften af at have noget lækkert i ovnen. Vask opvasken i plejende opvaskemiddel og sæt de største hits på højtaleren.

Få alle til at tage matchende forklæder på, så I føler jer som et drømmehold! 

Skrig af glæde i vandpytter
Humdakin handler om rengøring. Men for at gøre rent har vi brug for lidt snavs. Nogle gange er det okay at sætte fart på processen, og én måde er at finde den største vandpyt efter kraftig regn. Tag dine sejeste gummistøvler og regntøj på, tag din familie i hånden, og hop så højt du kan!

Når benene er trætte, skynder I jer indenfor og nyder den kage eller de boller, I har bagt, smider det beskidte tøj i vaskemaskinen og snakker om, hvem der kunne plaske højest.

At-home spa

Konkurrer om, hvem der kan slappe mest af i jeres hjemmespa
Mens I venter på, at tøjet tørrer, kan I nyde et afslappende hjemmespa. Lav en hjemmelavet scrub, varme håndklæder, tænd et duftlys, og brug en velduftende kropsvask til at lave smukke bobler. Vi har lavet en guide til at lave det mest luksuriøse hjemmespa, som du kan læse her: Lav en luksuriøs spa derhjemme.

Put med tæpper til en hyggelig filmaften
Tænd stearinlys, find alle dine tæpper frem, vælg en film, og hyg dig med alle familiemedlemmer. Vi anbefaler, at du laver popcorn, køber dit yndlingsslik og tager blødt hyggetøj på.

Pumpkins

Forbered jer på Halloween
Halloween er lige rundt om hjørnet, og hvorfor ikke bruge efterårsferien på at forberede uhyggelige dekorationer? Lav spøgelser, flagermus og græskar ved at skære to stykker filt ud, sy dem sammen i hånden og fyld det ud.

Køb det største græskar du kan opstøve og skær et skræmmende ansigt. Prøv at lade dine børn tegne ansigtet, og skær så tæt på deres tegning som muligt. Afslut med at vaske børnenes hænder i en håndsæbe med en duft af tyggegummi.

Vi håber, at du kunne bruge nogle af vores bedste idéer til efterårssjov inspireret af Camillas barndom og yndlingsaktiviteter som voksen.

God fornøjelse med efteråret!

Kærlige efterårshilsner,
Camilla 

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...