Tjekliste til udendørs rengøring

Tjekliste til udendørs rengøring

Forbered dine udendørsarealer på sommeren med Humdakins tjekliste til udendørs rengøring.

Med forårets ankomst forbereder vi os stille og roligt på at udvide vores hjem til at omfatte fredfyldte udendørsarealer. Snart vil solen være en daglig gæst (forhåbentlig) og for at byde en længe savnet ven velkommen tilbage, bringes vores udendørs møbler tilbage fra vinteren. De kan dog have brug for en kærlig hånd for at vågne ordentligt op fra deres vinterhi, og det er det, vi vil guide dig igennem med vores tjekliste til udendørs rengøring.

Gør terrassen eller balkonen ren

Hvis du er så heldig at have en terrasse eller altan, kender du sikkert følelsen af at træde ud i den friske sommerduft og lyden af fugle, der kvidrer. Det gør os glade helt ned i maven. Men før vi kan fordybe os i øjeblikket, er det muligvis nødvendigt at gøre rent.

Start med at feje snavs, støv og spindelvæv væk med en håndkost eller børste. Start fra toppen og arbejd dig nedad på dørkarme, vægge og hjørner. Hvis du har en altan, vil din underbo måske sætte pris på, at du bruger en fejebakke til at samle skidtet op i stedet for at feje det ned fra altanen. Brug universalrengøring og vand i en spand eller sprayflaske samt en karklud, børste eller kost til at vaske snavs og fugleklatter væk fra alle overflader. Afslut med at vaske vinduer og gulve.

Giv dine havemøbler den samme behandling. Børst støv og spindelvæv væk, og brug universalrengøring, vand og en spand eller sprayflaske samt en børste eller klud til at tørre det mere modstandsdygtige snavs af. Afslut med at tage dine hynder og en kop kaffe med udenfor og nyd solen!

 

Gør drivhuset rent

Et drivhus forlænger sæsonen og de fredfyldte sommeraftener. Efter en lang og kold vinter har det brug for en genopfriskning med vand og sæbe. Start med at feje støv og spindelvæv væk fra alle overflader. Følg op ved at bruge universalrengøring og vand til at vaske snavset væk. Hvis det har brug for en ekstra hård hånd, kan du udskifte universalrengøringsmidlet med 100-200 ml. smudsfjerner. Sørg for at komme ind i hjørnerne og der, hvor vinduerne overlapper hinanden. Brug en haveslange til at skylle sæben væk, og slut af med at tørre det af med en tør klud eller et viskestykke

Vinduer

Det kan nogle gange virke som en enorm opgave at vaske vinduer - især når der er flere end et par stykker. Men det er det hele værd, for du får en fantastisk udsigt til sommeren.

Brug universalrengøring eller opvaskemiddel og vand samt en skraber til at vaske dine vinduer med. Brug koldt vand og måske en smule eddike for at undgå striber og få et bedre resultat. Brug din vinduesskraber i ét strøg - start fra øverste venstre hjørne og form et bagudvendt S. Sørg for at overlappe lidt for at undgå striber. Afslut med at tørre af med en tør klud eller et tørt håndklæde.

 

Styling

Nu hvor du har rengjort og givet dine udendørsarealer den opmærksomhed, de fortjener, er det tid til at skabe stil og hygge i området. Der er masser af måder at gøre dette på. Find nogle smukke, store urtepotter til dine yndlingsblomster, -planter og -urter. Hvis du har en mindre altan, vil en altankasse frigøre plads fra gulvet og stadig udstråle frodige sommervibes! Køb et flot tæppe, puder og plaider i dine yndlingsfarver, og slut af med lanterner, lyskæder eller lamper.

Hvis du ejer et drivhus, kan du indrette et område, hvor du kan nyde en kop kaffe, en drink og en snak med en god ven til langt ud på aftenen.

Nu kan du nyde sommeren og et glas af din yndlingsdrink i dit fredfyldte udendørsrum, der er klar til nye sommerminder.

Download vores tjekliste i PDF her! 

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...