Tag en dag ud af kalenderen til dig selv og dit hjem

Tag en dag ud af kalenderen til dig selv og dit hjem

Efter en lang sommerferie, kan det være hårdt at vænne sig til den travle hverdag igen. Sørg derfor for at tage en dag, en eftermiddag eller en aften fri til dig selv. Her kan du få styr på de ting der kan tynge dig ned i hverdagen. For mange kan det virke som et uoverskueligt projekt eller en sur pligt, at skulle i gang med den store hovedrengøring, men som med så meget andet, er det den skønneste følelse, når man kan læne sig tilbage og vide, at dagens gode gerning er gjort.

Hvordan kommer du godt i gang?

En god start er at få et overblik over alle skuffer og skabe, som er steder, hvor ting har det med at forputte sig og blive glemt. Så sørg for, at alle ting ligger hvor de skal, eller brug eksempelvis en fin terrazzo bakke til at organisere dine smykker og cremer på badeværelset. Måske er der også nogle ting, som fortjener et nyt hjem? Vi omgiver os med rigtig mange ting, som vi reelt ikke har brug for, så tag en alvorssnak med dig selv - og husk at tøj og ting, som du ikke kan bruge eller værdsætter længere, sagtens kan doneres og gøre stor glæde for andre familier. Jo færre ting man har, jo nemmere bliver det også at holde orden og overblik, og jo nemmere bliver rengøringen.

Herefter, kan du danne dig et overblik over resten af huset, hvis der måtte være nogle hængepartier, så få det ordnet med det samme. Er det ved at være på tide, der skal vaskes tøj, eller står der stadig lidt opvask fra morgenmaden, så start med det.

 

Nu til det sjove

Når det er ordnet, kan du gå i gang med selve rengøringen. Start med at åbne vinduerne, og lad den friske luft strømme igennem dit hjem, og give dig fornyet energi til at tage fat. Sæt eventuelt en podcast eller din yndlingsmusik på – så går det hele ofte lidt nemmere.

Første step er nu at give dine tekstiler fra stue og soveværelse lidt kærlighed. Skift dit sengetøj, og giv både dyner, puder og tæpper en god rystetur udenfor. Lad dem ligge og blive luftet godt igennem, mens du gør rent – der gemmer sig ofte mere støv i dem ens man tror.

Tør alle overflader over med en tør klud og støvsug i hele dit hjem.
Herefter kan du gå i gang med enten køkken eller bad. Er det ved at være på tide at brusekabinen skal have en kærlig hånd med en omgang kalkfjerner, eller er din emhætte fedtet helt ind, så giv den en tur med universalrens. Det er små detaljer, som vi ofte overser, men når det er ordnet, vil du bemærke en kæmpe forskel.

Herefter kan du med fordel fortsætte med at vaske alle overflader af i universalrens – hele dit hjem kommer til at dufte friskt og lækkert. 

Herefter kan du få lagt alle dine gennemluftede tekstiler ind igen; red din seng og læg puder og tæpper pænt op i sofaen igen.

 

En behagelig afslutning

Nu når du har fået styr på dit hjem, er det blevet tid til at du også selv skal have noget kærlighed.

Afslut hele seancen med en god omgang hjemme-spa. Stil alle dine yndlingsprodukter klar, og tag dig et langt varmt bad. Hvis du har et badekar, kan du med fordel smide en lækker badebombe i vandet, mens du ligger og slapper af efter din gode indsats.

Når alt dette er ordnet, kan du med god samvittighed tænde et beroligende duftlys og lægge dig i dit nyvaskede sengetøj. Lad den gode følelse af renhed og ro sprede sig, og oplev, hvor lækkert og befriende det føles at træde ud af badet, når du bliver mødt af et nyrengjort hjem.

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...