Sådan holder du dit nytårsforsæt

Sådan holder du dit nytårsforsæt

Januar er allerede halvt gået og det er på tide at se på nytårsfortsættene. Er du godt i gang med dine nye vaner, eller er du endnu ikke kommet i gang? Hvis du ikke helt har fået bugt med de vaner du vil ændre eller tilegnet dig nye endnu, er det faktisk helt normalt.

 

Forskere mener, at det tager mellem 30 til 60 dage, at ændre en vane. Vores liv er yderst styret af vaner - og ting du gør helt automatisk. Og det kan derfor være svært at bryde mønstre, der er grundlæggende for den måde vi lever vores liv på.

Der er håb endnu. Men hvordan bryder man disse vaner?

 

Vi har samlet vores 5 bedste råd til dig, så du kan starte eller holde dit nytårsforsæt ved lige, på bedst muligt vis, og så du (forhåbentligt) kan holde det:

 

  • Start med små skridt. Det tager tid at ændre en vane, og du ændre det bedst med ét skridt ad gangen. Forandring er en process.
  • Forsøg igen. Du har sat dig et mål, og det er helt normalt at fald i, når du vil ændre en vane. Øv dig i at tilgive dig selv og kravl så stille og roligt op på hesten igen, fokusér på dit mål. Måske du skal lave delmål, der til sidst leder dig til det endelige?
  • Tjek af og sig det højt. For de fleste mennsker er det gældende at ros er en motiverende. Hvis du fortæller din omgangskreds om dit ønske om forandring har vi større tendens til at lykkedes. Netop fordi meget af vores adfærd er styret af vores omgivelser.
  • Plej de gode triggers. Er dit nytårsforsæt at leve sundere eller dyrke mere motion? Ofte er det blot små ting, der skal til for at ændre trangen til at fortsætte i de gamle mønstre. Indret dine omgivelser, så de ikke modarbejder dig, men hjælper dig på vej. Lav en madplan og køb ind én gang om ugen. Hvis ikke du bliver præsenteret for de usunde sager, er du mindre tilbøjelig til at foretage impulskøb når du nærmer dig slikgangen i supermarkedet. Stil løbeskoene og træningstøjet frem. Afliv slikskuffen og erstat med sunde alternativer.
  • Udnyt den din energi. De fleste mennesker har mest energi om morgenen. Viljestyrken daler i løbet af dagen. I takt med at vi i løbet af dagen bliver udsat for flere og flere fristelser, bliver det svære og svære at modstå. Udnyt derfor den fornyede energi, som en god nats søvn bringer. Motioner, handel ind, lav din madpakke klar eller forbered aftenens sunde snackskål om morgenen.

 

I sidste ende handler et nytårsforsæt om at gøre målet til en vane. Planlægning er en afgørende faktor, når du vil ændre vane. Men i sidste ende er ønsket om forandring, mindsettet og beslutningen om en ændring det der afgør succesen.

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...