Rengøringens A-Å med Humdakin

Rengøringens A-Å med Humdakin

Rengøring er som regel lige til, og alligevel ikke. Her gennemgår vi A-Å med vores tips samt gamle husmorråd omformuleret til moderne rengøringsråd, som vi håber du kan blive inspireret af – måske lærer du noget, du ikke vidste?

A: Afkalkning. I Danmark er det ikke til at komme uden om kalk – og nogen steder er det værre end andre. Derfor er det godt at have en god måde at komme det til livs på. Hos Humdakin foreslår vi en god rutine. Brug et afkalkningsprodukt som vores kalkspray en gang i ugen, så det holdes nede i både køkken og bad – fx i din køkkenvask, den kan også fjerne fedt og genstridigt snavs. 

B: Bad: Uanset hvor mange personer I er i husholdningen, kan der i løbet af en uges tid opstå mange rester fra skidt, kalk og sæbe i badet. Sørg for at vaske godt af med universalrengøring og kalkspray hver uge. Brug med fordel vores børster i din bruseniche hvor du nemt skrubbe sæberester væk. 

D: Desinfektion. At desinficere betyder at fjerne bakterier. Selvom vi er indrettet til at leve med bakterieflora i hjemmet, er der – særlig i denne tid – bare nogle bakterier, vi ikke har lyst til at støde på. Sørg for at gøre kontaktpunkter samt toilet og køkken godt rent med et godt universalrengøringsmiddel som Humdakins, der fjerner bakterier nemt og effektivt. Husk din fjernbetjening, computer og mobiltelefon. 

E: Emhætte. Hvor tit gør du din emhætte ren? Der samles meget fedt og mados i en emhætte, og den bør gøres rent én gang i måneden. Sørg for at fjerne filteret – gør det nemt for dig selv, og kom den i opvaskemaskinen. Alternativ lægges den i blød i vand med godt med opvaskemiddel, skrub og skyl efter og lad den tørre på et viskestykke. 

F: Fugt. Fugt kan være godt, men fugt kan også være skidt – især inde i dit hjem. Der kan være flere tegn på for høj fugtighed i hjemmet, så som dug på ruderne, lugt og dannelse af skimmelsvamp. Sørg for at få luftet godt ud 2 gange dagligt og undgå at tørre tøj indenfor og få luftet ud efter et bad. Hjælper det ikke, skal du have kigget på isoleringen af dit hjem. 

G: Gulve. Gulvene i hjemmet er genstand for en del slid og skidt, og fortjener også noget kærlighed engang i mellem. Det bedste til det er altså bare et godt og mildt rengøringsmiddel sammen med en god skrubbe. Brug en universalrengøring, der er mild og neutral som Humdakins eller et specialmiddel, hvis dine gulve kræver det. Og husk at en god omgang støvsugning er alfa og omega inden du svinger moppen.

H: Hovedrengøring. Hos Humdakin er vi store fortalere for at holde rent fremfor at gøre rent, fordi det kan spare dig noget tid i den lange ende. Men det betyder ikke, at der nogle gange i løbet af året skal lægges lidt ekstra knofedt i rengøringen, hvor alle skabe og kroge bliver vendt, og der bliver ryddet godt ud. Involvér hele husstanden og slut af med god mad og hygge!

I: Indeklima. Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred, og hvordan vi har det i løbet af en dag. Sørg for at få luftet godt ud et par gange i løbet af dagen og sørg for, at der er en jævn temperatur på mellem 20 og 23 grader hele dagen, og husk emhætten, når du laver mad. Du kan også tilføje planter, der bidrager til indeklimaet, som for eksempel en aloe vera og en fredslilje. 

K: Karklude. Vi kan nok ikke komme udenom karkluden i enhver husholdning, og der findes et hav af forskellige karklude, som hver har deres egne fordele. Én ting er dog sikker, den skal skiftes hver dag og for hvert rum, du gør rent. Sørg derfor også for at have karklude af god kvalitet, der kan vaskes igen og igen. Vi vil til enhver tid anbefale vores økologiske karklude, som ikke udleder plast ved brug og vask.  

L: Lugt. Lugte i hjemmet kan forekomme af mange årsager, og nogen er bare mindre ønsket end andre. Sørg for at få luftet ud i løbet af dagen, få tømt skraldespanden hver dag, og måske trænger afløbet til en kærlig omgang. Brug duftpinde- og lys til at fremtrylle en dejlig og ren duft efterfølgende. 

M: Marmor. Marmor er et populært materiale i hjem og til nips, men sart. Snitfladen fra en citron sætter sine spor, og marmor tåler ikke syre overhovedet. Hvis ikke dit marmor er overfladebehandlet, så det kan tåle et mildt rengøringsmiddel, kan du blot tørre over med en fugtig klud til hverdag, og mætte det med sæbespåner ind i mellem. 

O: Oprydning. Ingen rengøring uden oprydning, og det er derfor et af de vigtigste punkter på dagsorden. Hos Humdakin elsker vi en god oprydning, for det giver en mulighed for at komme af med alle de ting, som skaber rod og ikke værdi. Brug også 5 minutter morgen eller aften på at få ryddet sofabordet, ungernes legetøj og opvasken væk, så du får mere overskud til dagen. 

P: Planlægning. En god rengøring kan godt kræve lidt planlægning. Start med at sætte dig for, hvad du gerne vil nå – kan du nå det på én dag eller skal det dele ud over weekenden/ugen? Kan der uddelegeres nogen opgaver, og hvor starter og slutter i? Fordel de større opgaver hen over året, så det hele ikke skal gøres på én gang. 

R: Rengøringsmidler. Hos Humdakin elsker vi rengøringsmidler, og det hele startede med en mangel på effektive men milde produkter. Vi tror også på, at man sagtens kan gøre rent med få produkter, og alt det kræver, er en god universalrengøring, en god kalkspray og en glasrens. Vælg allergivenlige, milde og effektive rengøringsprodukter, som Humdakins. Sørg i øvrigt for at dosere det rigtigt. Overdosering gør ikke dit hjem mere rent, og det er heller ikke godt for miljøet. 

S: Støvsugning. Aldrig undervurdér en god støvsugning. Det gør noget godt for dig og dit indeklima, at få fjernet støv og snavs jævnligt. Brug 10 minutter dagligt eller hver anden dag på at støvsuge – og grundigt en gang i ugen. 

T: Toilet. Toilettet er en dejlig bombe af bakterier, hvis ikke det bliver gjort rent jævnligt. Brug en god universalrengøring til at gøre toilettet rent udenpå, og en god kalkspray til kummen. Et godt tip er at bruge en toiletrens uden farve, da farven herfra sidder fast i eventuelle kalkrester. Vi anbefaler at gøre det 2 gange om ugen, så du kan holde rent fremfor at gøre rent.

V: Vandhane. Vandhaner bliver hurtigt beskidte at se på med dagligt brug og kalkrester, der hænger ved. Sprøjt jævnligt med universalrengøring og tør af med et rent og tørt viskestykke. Du kan evt. bruge en glasrens for at holde det blank og fint. Brug en kalkspray til at fjerne kalkrester en gang i mellem. TIP: Skru tuden af vandhanen og læg den i en skål med en blanding af kalkfjerner og vand, så du nemt opløser kalkresterne.  

Ø: Øvelse. Øvelse gør som bekendt mester, og overskuddet til rengøring kommer ofte med viden og gode rutiner. Det kan være det smitter af på hjemmets yngre beboer, som vil være mestre, når tiden er til at flyve fra reden! Vi anbefaler derfor også at man så meget som muligt inddrager børn i de daglige opgaver. 

Å: Året i rengøring. Selvom vi er gode til at holde rent i løbet af hverdagen, så er der bare tidspunkter og højtider, hvor en hovedrengøring er kærkommen. For eksempel er årets forårsrengøring lige om hjørnet, og vi er allerede i gang med planlægningen! Derudover er der nogle ting, som ikke skal gøres mere end en gang i måneden eller et par gange om året. Sørg for at lave en plan, så du snildt kan huske hvornår du sidst afkalkede kaffemaskinen og vaskede vinduer.

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...