Rengøring og styling af udeområder

Rengøring og styling af udeområder

Der er ingen tvivl - det er endelig blevet tid til at finde havemøblerne frem og nyde solen på altanen eller terrassen! Men når de nu har stået gemt væk over vinteren, trænger de måske også til en kærlig hånd med en klud og noget sæbevand. Vi tager dig her med step by step i forårsklargøringen af dine ude-områder!

Rengøring af altan og terrasse

Har du terrasse eller altan er du heldig. Der er intet bedre end at kunne åbne havedøren og snuse duften af nyslået græs og grill ind. Men først skal terrasse og altan måske have en lille hånd.

Start med at fej din altan eller terrasse. Brug en kost - stor eller lille - og start oppefra med at fjerne edderkoppespind, støv og skidt fra dørkarm, murværk og hjørner. Har du altan, og vil du være sød ved din underbo, kan du med fordel bruge en fejebakke til at samle det op fremfor at feje det ud over altanen.

Brug herefter din universalrengøring i en sprayflaske eller spand og en klud eller børste til at fjerne snavs og fugleklatter fra alle flader: vinduer, døre og værn. Tør efter på de våde områder med en hårdt opvredet klud eller viskestykke - særligt på glatte overfalder. Afslut med at vaske vinduer og evt. gulv, hvis det er af glatte materialer som træ - brug evt. En børste eller våd klud hvis du har mere ru materialer som fliser eller beton på altanens eller terrassen gulv.

Når det kommer til havemøblerne er det samme tur. Børst skidt og edderkoppespind af med en børste eller lille kost. Brug derefter din universalrengøring i spray eller spand til at tørre møblerne af. Brug evt. også en børste, hvis skidtet er mere genstridigt. Slut af med at finde dine hynder frem fra gemmerne og drik en kop kaffe!

Rengøring af drivhus

Foråret betyder også, at det endelig er tid til at kunne flytte i drivhuset for sommeren. Men efter en lang vinter, trænger det sikkert også til en kærlig hånd med sæbe, vand og klud.

Start eventuelt også her med at feje skidt og edderkoppespind væk fra hjørner og overflader. Tag derefter en spand med vand og universalrengøring. Trænger dit drivhus ekstra meget, kan du bytte universalrengøringen ud med 100 - 200 ml. brun sæbe. Smør alle overflader ind i sæbevandet med en børste. Kom godt ind de steder, hvor vinduerne overlapper hinanden. Er der meget alger på vinduerne udvendigt på drivhuset, kan du give dem en omgang der også. Skyl alle flader af med en haveslange eller højtryksspuler, hvis du har sådan en.

Vinduer

Vinduerne kan tage noget tid, og er måske også en af de ting, der bliver glemt. Men det kan være det værd at sætte tid af til at vaske dine vinduer - man får så god samvittighed, når det er gjort!

Brug universalrengøring eller opvaskemiddel og vand samt en skraber til at vaske vinduerne. Brug gerne koldt vand og evt. en smule eddike for det bedste resultat. Eddiken er med til at fjerne de kalkstriber, der kan komme med kalkholdigt vand som vi har i Danmark. Brug din skraber i et strøg, og sørg for at overlappe de steder du allerede har skrabet. Start i venstre hjørne og skrab i et omvendt S. Afslut med at tørre af med en tør klud for at undgå streger på vinduet.

Styling af altan, terrasse og drivhus

Når du nu er færdig med at gøre rent, er det tid til at style og flytte hyggen ind! Det er der mange virkemidler til. Brug fine krukker og potter til dine planter, blomster og krydderurter - selvom du måske må nøjes med en altan, er det slet ikke udelukket. Find et fint gulvtæppe og hynder og tæpper i dine yndlingsfarver. Sæt prikken over i’et med lamper, lyskæder, lanterner eller udendørslygter for at sætte prikken på i’et. 

Er dit projekt at få drivhuset klar til sommeren, kan du udnytte pladsen til mere end bare dine grøntsager og urter. Drivhuset udgør et ekstra rum i dit hjem, og hvis du gerne vil kunne udnytte at være udenfor selv på regnfulde og kølige dage, kan du prioritere at have plads til en siddeplads i dit drivhus, hvor du og en god ven kan nyde en kop kaffe. Brug et fint havesæt eller bænk, et gulvtæppe og lys til at få hyggen frem.

Nu kan du nyde resten af foråret og sommeren med god samvittighed!

Du kan downloade vores udendørs checkliste her! 

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...