Oversete områder - sådan opnår du en god hygiene i hjemmet med Spring Cleaning

Oversete områder - sådan opnår du en god hygiene i hjemmet med Spring Cleaning

Så starter vi forårsrengøringsæsonen! Forårsrengøringen er en mulighed for at komme helt i bund med rengøringen. I løbet af året holder man selvfølgelig rent med hovedrengøring og daglig rengøring, men forårsrengøringen giver mulighed for at komme i gang med nogle af de steder, som man ikke når i hverdagen. Efter en god omgang forårsrengøring med udluftning og blomsterstyling, kan man efterfølgende sidde ned og nyde et helt rent hjem - og det er vores yndlingsfølelse!

Vi starter Spring Cleaning sæsonen med nogle tips over hverdagsrengøring, som sikrer en god hygiene i hjemmet. Ved at tilføje disse ting til rutinen bliver den store forårsrengøring også mere overskuelig. 

Vores hjem er hvor vi føler os trygge. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi holder vores hjem så rent og hygiejnisk som muligt, specielt her om vinteren hvor mange døjer med forkølelse og influenza. En måde at bekæmpe disse bakterier på, udover at vaske hænder ofte, er at lave lidt om på din rengøringsrutiner - og bruge 5 minutter ekstra om dagen på rengøringen. Disse nemme tips tager ikke langt tid, men sørger alligevel for at fjerne bakterier de steder som er allervigtigst i hjemmet. 

Mange af disse tips er noget vi anbefaler at gøre hver dag, men gør det som passer dig og din familie bedst - rengøring en gang om ugen er bedre end ingenting! Vi anbefaler at holde rent frem for at gøre rent, så derfor er mange af disse tips små ændringer i din hverdags rutine som nemt kan indføres.

Vi har linket til nogle af vores produkter, som vi elsker at bruge til rengøringen! Vores universal rengøringsmiddelspray flaske, og karklud er tre ting, som er uundværlig når man gør rent. 

spring cleaning

Hele huset:

Der er nogle overordnet regler man kan følge i hele hjemmet, hvis man vil sørge for den bedste hygiejne som muligt. 

 • Dørhåndtag: Tag en sprayflaske med universal rengøringsmiddel samt en ren karklud i hånden og tag en runde i huset, hvor du tørrer alle dørhåndtag af. Dørhåndtag er noget mange ofte glemmer at rengøre i hverdagen, men de er samtidig nogle af de ting vi rører allermest ved. Dette behøves kun tage 5 minutter og er en nem men effektiv måde at reducere bakterier i hjemmet.
 • Håndklæder: Tekstiler som håndklæder og karklude i køkken og badeværelse burde skiftes dagligt. Så snart et håndklæde bliver fugtig øges bakterievæksten, så fokusere på at hænge tekstilerne et sted de kan tørre i løbet af dagen, og smid dem til vask om aftenen. 
 • Elektronik: Tastaturer, opladere, fjernbetjening og telefoner er også noget vi er konstant i kontakt med, men muligvis glemmer at rengøre. Specielt telefonen og tastaturet bør tørres af dagligt med noget universal rengøringsmiddel. 
 • Luft ud: Luft ud dagligt i alle rum, specielt på badeværelset efter man har været i bad. Dette sørger for at rummene ikke bliver for fugtige, hvilket er de optimale vækstforhold for bakterier. 
 • Lyskontakter: Endnu en ting, som man rører ved mere end man lige tror, og samtidig også noget som mange glemmer at rengøre. Når du alligevel skal rundt og tørre dørhåndtag af, kan du tage lyskontakterne samtidigt. 
 • Rettet i bilen: Det er godt nok ikke inde i huset, men det er stadig vigtig at huske at tørre af med universal rengøringsmiddel en gang i mellem. 

Badeværelset

 • Håndvasken: Armaturet rører man ved hver gang man skal til at vaske hænder, og derfor kan dette også være fyldt med bakterier. Husk at tørre dette af dagligt med universal rengøringsmiddel. 
 • Skyld knap: Toilettets skyld knap bliver nok rengjort samtidig som toilettet, men dette burde i virkeligheden tørres af med universalrengøringsmiddel oftere, ligesom armaturet på vasken skal.
 • Toilettet: Man har oftest ikke tid til at gøre toilettet rent hver dag. Det man kan gøre for at minimere bakterievækst ved toilettet er bla. ved at lukke WC låget når man skyller ud, så der ikke ryger bakterier ud over. Husk derfor også at tørre undersiden af låget af så ofte som muligt. 
 • Håndsæbe: Have en effektivt håndsæbe på toilettet som både er pæn, velduftende og plejende, så man får lyst til at vaske hænder ofte! Vi anbefaler denne.

badeværelse

 

Køkkenet

 • Køkkenvask:  Alle i familien bruger den, mad bliver forberedt der og grøntsager med løs jord bliver vasket der. Køkkenvasken er derfor endnu en bakteriebombe i hjemmet. Derfor er det vigtigt at man tørrer det af med varm vand og lidt opvaskemiddel før og efter forberedelse af mad. Held derudover kogende vand ned i vasken et par gange om ugen for at rense afløbet. Gør det samme på din opvaskebørste. 
 • Håndtag: Håndtag på skabe eller låger er, ligesom dørhåndtag, også noget som hurtigt bør tørres af med universalrengøringsmiddel. Det samme gælder for køleskab og ovn håndtaget. 
 • Maskiner: Maskiner som bruges dagligt, som elkedel, kaffemaskinen, blender, toaster etc. burde også tørres af med universalrengøringsmiddel en gang imellem. Specielt knapperne på maskinen, som man rører ved dagligt, burde der være fokus på. 

 

spring cleaning forårsrengøring

 

Hold øje med vores blog og sociale medier - dette års Spring Cleaning checkliste er snart klar!

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...