Opskrift på pistaciemarcipanbrød til din julebagedag

Opskrift på pistaciemarcipanbrød til din julebagedag

En julebagedag er en fast tradition i Camillas familie. Denne dag samles hele familien og køkkenet bliver samlingssted for julemagien. Køkkenet summer af liv som store og små stemmer nynner med på tonerne fra julemusikken og ovnen spreder duften af julesmåkager. Camilla og hendes mor hjælper hinanden med julekonfekten, som hurtigt svinder ind, når lækkersultne hænder nærmer sig. I år har Camilla fundet denne lækre opskrift fra Louisa Lorangs bog 'Konfekt', som skal glæde store og små - med god hjælp fra vores nye serie af ternede forklæder, ovnhandsker og viskestykker. 

Opskrift på pistaciemarcipanbrød - 18 styk:

Ingredienser:

  • 100 g pistacier
  • 200 g marcipan
  • 1-2 spsk. ahornsirup
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 1 nip salt
  • Cirka 200 g mørk chokolade til overtræk
  • 1/2 dl groft hakkede pistacier
  • 1 tsk. groft knuste kardemommefrø

Fremgangsmåde:

  1. Blend pistacierne helt fint. Gerne på en kaffekværn, så de bliver til fint, grønt mel.
  2. Bland pistacierne med marcipan og saml massen med sirup. Kom kardemomme i og et nip salt.
  3. Form cirka 18 små marcipanbrød og sæt dem koldt imens chokoladen gøres klar.
  4. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk marcipanbrødene - drys med pistacier og kardemomme.
  5. Lad chokoladen sætte sig og servér marcipanbrødene kølige. 

God fornøjelse!

De bedste julehilsner,
Camilla

Fortsæt med at læse

Nytårsrengøring: Start 2025 med et rent hjem og et klart sind

Nytårsrengøring: Start 2025 med et rent hjem og et klart sind

Mellem jul og nytår har mange af os tid til at trække vejret, reflektere over året, der gik, og forberede os på det nye år. Selvom julen ofte er hyggelig, er den også forbundet med en del rod – gav...
HUMDAKIN 8 ÅR - Fra hverdag til haute couture

HUMDAKIN 8 ÅR - Fra hverdag til haute couture

Rengøring er ikke bare en nødvendighed – det er en kunstform. Hos Humdakin har vi gjort det til vores mission at forvandle den daglige rengøringsrutine til en oplevelse af elegance og luksus. Vores...
Sløjfer Gør Et Stort Indtryk Denne Jul

Sløjfer Gør Et Stort Indtryk Denne Jul

Jul er en sæson fyldt med glans, tradition og innovation inden for dekoration og mode – og i år stjæler sløjferne rampelyset. Ikke bare nogen sløjfer, men store, luksuriøse og iøjnefaldende sløjfe...
Rengøringsguide til juleforberedelser: Gør det nemt at pynte op til jul

Rengøringsguide til juleforberedelser: Gør det nemt at pynte op til jul

  En hilsen fra Camilla med ønsket om en dejlig tid  Julen er for mig en tradition, der allerede starter i November. Dagene bliver kortere, det bliver mørkere, og vi søger mere indendørs med vores ...