En julebagedag er en fast tradition i Camillas familie. Denne dag samles hele familien og køkkenet bliver samlingssted for julemagien. Køkkenet summer af liv som store og små stemmer nynner med på tonerne fra julemusikken og ovnen spreder duften af julesmåkager. Camilla og hendes mor hjælper hinanden med julekonfekten, som hurtigt svinder ind, når lækkersultne hænder nærmer sig. I år har Camilla fundet denne lækre opskrift fra Louisa Lorangs bog 'Konfekt', som skal glæde store og små - med god hjælp fra vores nye serie af ternede forklæder, ovnhandsker og viskestykker.
Opskrift på pistaciemarcipanbrød - 18 styk:
Ingredienser:
- 100 g pistacier
- 200 g marcipan
- 1-2 spsk. ahornsirup
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 1 nip salt
- Cirka 200 g mørk chokolade til overtræk
- 1/2 dl groft hakkede pistacier
- 1 tsk. groft knuste kardemommefrø
Fremgangsmåde:
- Blend pistacierne helt fint. Gerne på en kaffekværn, så de bliver til fint, grønt mel.
- Bland pistacierne med marcipan og saml massen med sirup. Kom kardemomme i og et nip salt.
- Form cirka 18 små marcipanbrød og sæt dem koldt imens chokoladen gøres klar.
- Smelt chokoladen over vandbad og overtræk marcipanbrødene - drys med pistacier og kardemomme.
- Lad chokoladen sætte sig og servér marcipanbrødene kølige.
God fornøjelse!
De bedste julehilsner,
Camilla