Mindful rengøring

Hvorfor gør vi rent?

Udover at ville fjerne snavs og støv for at få et rent og frisk hjem? At gøre rent kan være en oplevelse, ligesom det er for os. Det er et ritual, hvor vi bruger smukke, luksuriøse, effektive og miljøvenlige produkter, for at give os selv 10 mindful minutter. Her føler vi, at vi gør noget godt både for vores hjem og sind.

Mindfulness har mange forskellige betydninger, og det at udøve mindfulness varierer alt efter kultur. Helt basalt, er mindfulness en mental tilstand, hvor man er helt til stede og mærker efter. Du fokuserer kun på hvad der sker lige nu - i dit sind, i din krop, og i omgivelserne. Moderne kultur fortæller os at øve det at være mindful gennem yoga, meditation, tegnebøger, osv. Der er dog en gratis og gavnlig måde at øve mindfulness, og det er igennem rengøring. En god måde at starte på, er ved at bruge HUMDAKIN’s milde produkter med mange naturlige ingredienser, og som er skånsomme mod miljøet.

At have et rengøringsritual, ligesom vi har, betyder at man ved lige præcis hvor, hvad og hvordan man vil gøre rent. Lad dette ritual blive til en pause fra den travle hverdag. Brug de 10 minutter hver dag, når du tørrer overflader af, til at øve dig i, ikke at tænke på hverken fortiden eller fremtiden. I stedet for at tænke på hvad der skal laves til aftensmad, alle de mails du skal have svaret, eller det lidt pinlige svar du gav din chef i går, så vær til stede i nuet! Vær opmærksom på alle dine bevægelser når du tørrer bordet af, læg mærke til hvordan overflader bliver renere og skinner i lyset. Kig på at støvet i luften svæver med vinden der kommer fra et vindue du har åbnet. Tag en dyb indånding, og lad dette ritual være et pusterum hvor du kan være til stede.

Læg mærke til, at når dit hjem er rent, styled og organiseret, ligeledes er dit sind. Et forskningsprojekt har vist, at kvinder som har rodede og beskidte hjem har højere kortisol tal, hvilket er et stressrelateret hormon (1). Det er af mange anerkendt, at mindfulness hjælper til at reducere stress, og der er mange i dag som øver det for at reducere det stress der kommer fra vores travle arbejds- og fritidsliv.  Så giv dig selv de 10 minutter hver dag hvor du alligevel gør rent, og lad det blive til en mindful oplevelse. Vær til stede, og husk - ved at bruge HUMDAKIN’s rengøringsprodukter, kommer dit rengøringsritual til at gavne dit hjem, dit sind og vores planet.   

  • http://newsroom.ucla.edu/releases/trouble-in-paradise-new-ucla-book