Lidt om tekstilerne i dit hjem

Der er måske mange, der undervurderer hvad gode tekstiler i hjemmet kan gøre. Måske er du vant til de billige karklude og viskestykker fra supermarkedet. Men kigger du i bedstemors skuffer, vil du uden tvivl kunne finde køkkentekstilerne som minde om 50’erne og 60’erne. Fra den gang kvalitet var i hovedsædet. Det er med denne inspiration, Humdakins køkkentekstiler er lavet.

Hos Humdakin finder du 3 forskellige tekstiler til dit køkken: viskestykker samt strikkede karklude og køkkenhåndklæder. Da Camilla lancerede Humdakin, gjorde hun en dyd ud af at lave tekstiler til alle ugens dage. For at opretholde en god hygiejne, bør alle dine 3 køkkentekstiler nemlig udskiftes mindst én gang om dagen. Kommer de i forbindelse med rå kødsaft, fisk eller æg, skal de skiftes ud med det samme.

Men hvad skal du helt nøjagtig bruge dine 3 køkkentekstiler til? Det fortæller vi her:

 

Strikket karklud

Din strikkede klarklud er din bedste ven i din rengøring. Brug den til at tørre komfur samt køkken- og spisebord efter madlavning og hygge rundt om bordet, og brug den til at tørre vand af rundt om vasken efter opvasken. Brug karkluden til at tørre overflader af rundt i dit hjem og til den mere grundigere rengøring af fx toilettet. Tip: Brug en ny for hvert rum, du gør rent.

Viskestykke:

Brug viskestykket til at tørre din rene opvask af efter en tur i opvaskemaskinen eller sæbevandet. Et rent viskestykke bliver også din bedste ven i din rengøring. Foruden at bruge det til vinduer og spejle efter en tur med glasrensen, kan du med fordel bruge et viskestykke til at tørre alle overflader efter for at undgå streger.

Strikket håndklæde

Under madlavning, opvask og rengøring bliver du uden tvivl efterladt med våde hænder. Derfor er et håndklæde en god idé at have ved hånden, så du ikke tørrer dine hænder af i det rene viskestykke. Det strikkede håndklæde er selvfølgelig også perfekt til badeværelse og toilet, når de nyvaskede hænder skal tørres.

Hos Humdakin anbefaler vi at skifte disse ud én gang om dagen som minimum. Den jævnlige vask vil uden tvivl tære lidt på tekstilerne, og derfor er det vigtigt at vælge tekstiler af god kvalitet. Derfor er alle Humdakins tekstiler lavet i 100 % GOTS certificeret bomuld, som betyder, at der er brugt et minimum af ressourcer og kemikalier i produktionen og at råmaterialerne er af en vis standard.

Find Humdakin udvalg af køkkentekstiler her