Humdakin ORGANIZING WEEK - tips, tricks og guides

Humdakin ORGANIZING WEEK - tips, tricks og guides

I denne artikel

Køkken 

De fleste af os har nok en skab eller skuffe proppet med køkken klude og viskestykker - den er den skuffe, som man ønsker man havde organiseret fra start af, hver gang man åbner den. Bruge en gammel mursten form, eller en anden kasse, til at organisere dine klude og viskestykker så du har overblik. Det ser godt ud, og giver dig en rar følelse hver gang du åbner skuffen. Dette kan ligeledes bruges til strømper eller slips - lege lidt med foldemetoden for at se hvad der virker bedst, så man kan få overblikket tilbage igen.

Køkkenskab 

Kender du det? Et køkkenskab der er propfyldt med bjerge af madvarer, der skjuler for andre madvarer som du ikke engang husker at du har købt - og som endda også er blevet for gammelt? Køkkenskabe er noget man burde sortere i ofte, men når tingene står hulter til bulter tager det langt tid! Derfor er organiseringen af køkkenskabe det næste emne i Humdakin’s Organizing Week. Ved at bruge kasser kan man for eksempel holde madvarerne sorteret. Man kan eksempelvis komme alle pastaer, linser og ris i en kasse, morgenmadsprodukter i en anden, og dåser i en tredje kasse. Bruge kasser som enten er lave, gennemsigtig, eller mærket, så man ved hvad der er i hver kasse. En anden ide kunne være at bruge bakker til at holde ting opdelt. På samme måde kunne man have pasta og ris på en, dåser på en anden, osv. Begge disse måder gør det nemt og overskueligt at se hvad man har i skabene eller skufferne. Et sidste råd: når man køber nyt mad, så stil det bag det man allerede har, så man husker at få spist alt det mad man i forvejen har, først.

Stue

Nogen gange har man brug for lidt forandring i hjemmet. I stedet for at købe nye dekorationer til at pifte hjemmet op, kunne en god ide være, at organisere bogreoler eller andre synlige reoler i dit hjem. Start med at tage alt ned fra reolen, tørre tingene af og derefter støve hylden af de stod på. Efter man har taget alt ned og tørret hylden af kan man begynde at sætte tingene tilbage på hylden. MEN! Hver gang du samler noget op for at sæt det tilbage skal du overveje, om det er noget du virkelig har brug for eller gør dig glad at se på. Derudover skal du lave en regel med dig selv om, at du ikke må stille noget tilbage til hvor det stod før - alt skal have en ny plads! Dette tvinger dig til at prøve nye, kreative måder at pynte din bogreol eller hylder. Prøve at stille for eksempel bøgerne anderledes, farvekoordinere dem, eller læg 3 ovenpå hinanden, med en pynte ting ovenpå. Løse ting og papir kan gemmes væk i en fin æske, så alt ser rent ud. Der er mange måder at organisere og redecorate din bogreol eller hylder derhjemme, så det skaber et nyt look!

Vaskerum

Næste emne i Humdakins Organizing Week er rengøring tools og produkter - hvordan holder man dem organiseret så de er nemt tilgængelige, men ikke i vejen? Mange har dem under vasken, og nogen er heldig nok til at have et helt skab til rengøringsprodukter. Vores tip kommer i to dele. Til rengøringsprodukter, handsker og svampe kan man bruge en spand delt op i rum, så man kan tage de ting man bruger mest med sig rundt i huset. Den anden del af vores tip, går ud på at bruge en knagerække som hænger på døren, uden at der skal bores nogen huller! Derfor er dette tip perfekt til små hjem eller lejet hjem, hvor man helst vil undgå huller i væggen. Man kan bruge en knagerække fra fx. Ikea, til at hænge ens yndglings rengøring værktøj på! På denne måde er de nemme at komme til, fylder intent, og hvis man har pæne tools, som Humdakins støvbakke og støvkost, fungerer de også som en dekoration.

Det at vaske tøj kan være rigtig afslappende, nærmest mindful, hvis ens bryggers eller vasketøj område er organiseret. Hvis du har vaskemiddel til både farvet og hvidt tøj der står blandet sammen og som spiller over det hele, kan det at vaske tøj blive til en glædesløs pligt. Begynde med at organisere dit opvaske- og skyllemiddel i en spand med opdelt rum. Hvis du har skyllemiddel til forskellige farver eller materialer, så prøve at dem adskilt. Man kan bruge en spand til alt hvad man skal bruge til en farvet vask, og have en anden spand stående til hvid vask. Endnu et lille tip er at have en kurve stående ved tørretumbleren, som kan huse alle de strømper der mangler makkere.

Badeværelse 

Badeværelser, og specielt badeværelses skuffer, har tit brug for lidt ekstra opmærksomhed når det kommer til at organisere. Badeværelse skuffer bliver hurtigt rodet, og hvis der er et rum i hjemmet, som man helst vil have hele tiden er organiseret og rent, så er det vel badeværelset. Tænk på badeværelser på hoteller når du går i gang - erstat gamle, misfarvet håndklæder, opbevare ekstra toiletpapir i en dekorative spand, og hold alle bordplader ryddet. Nu er det tid til at gå i gang med skufferne. Hvis du har mange produkter er det på tide, at du også organiserer dem. Tage alt ud fra skuffen eller hylden, og gør den tomme skuffe eller hylde rent. Gå derefter igennem alle dine produkter, og sorterer alle dem fra, som er blevet for gamle, udtørret eller er tomme. Bruge en spand med flere rum til at opbevare hår styling tools, som glattejern, sammen med andre styling produkter du ved du tit bruger. Så bliver det nemt at tage det hele ud og gemme det hurtigt væk igen. Cremer og andre produkter kan opdeles i kategorier, enten baseret på brug, routine eller hvilke produkter der skal bruges op først. Hvis du ikke vil bruge kasser til at organisere produkterne, kan du i stedet bruge rumdelere til skuffer, som man plejer at bruge til bestik.

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...