Havtorn - naturens små mirakler

Hos Humdakin elsker vi havtorn og det lille vidunders mange egenskaber og den dejlige syrlige duft.  Bliv klogere på det lille bær her.

Et vidunderbær

Havtorn er et lille orange bær, der vokser på buske tæt ved de nordiske kyster. Dog er det lille vidunderbær ”limited edition” og kan kun plukkes mellem slut-august og start-oktober. Havtorn er sprængfyldt med 14 essentielle vitaminer, omega 3 6 9 samt det sjældne omega 7, vigtige antioxidanter og utallige næringsstoffer og anti-inflammatoriske egenskaber. Derfor er havtorn en atombombe af sundhed samlet i et lillebitte bær, og har næsten alt hvad din krop har behov for. Faktisk indeholder havtorn over 190 bioaktive stoffer, som giver næring til kroppen - både udvendigt og indvendigt. Det er skam også videnskabeligt bevist, at bærerne har en sundhedsfremmende virkning på vores kroppe. Det betyder, at havtorn kan give et utroligt stort bidrag til din sundhed og velvære.

Vidste du? Et lille havtornbær indeholder den samme mængde C-vitaminer som en hel appelsin! C-vitamin er en vigtig del i kroppens produktion af kollagen, som er en nødvendig del i udvikling og vedligeholdelse af kroppen.

  Få sundere hud med havtorn

De små kraftfulde bær hjælper med at forbedre din hud. De sunde nærringsstoffer i havtorn styrker huden, øger elasticiteten, hydrerer og stimulerer dannelsen af nye hudceller. Havtorn kan bruges direkte på huden, og forskere mener, at havtorn kan bruges mod ar, strækmærker og eksem.

Du kan lave en dejlig nærende naturmaske og lad din hud absorbere de plejende og nærende vitaminer havtorn kan tilbyde.

  1. Ta’ på den dejlig tur i naturen ved kysterne og find havtorn.
  2. Mos bærrene og fordel dem på din hud.
  3. Lad masken sidde i ca. 15 minutter, og mærk hvordan din hud arbejder med de gode vitaminer.
  4. Skyl masken af med i lunken vand
  5. Slut af med en god og nærende lotion – fx Humdakin 01 lotion med havtorn og kamille.

 Som du kan læse, har havtorn så mange dejlige egenskaber, at vi ikke kan få nok. Derfor kan du finde havtorn i mange af vores produkter såsom: håndlotion 01, håndsæbe 01, opvaskesæbe, universalrengøringen og alle vores produkter til vaskerummet.