Gør din bil forårsklar!

Gør din bil forårsklar!

Solen skinner, og træerne er ved at springe ud. Det betyder, at det er tid til forårsrengøring i bilen! Mange bruger flere timer i bilen om dagen, og os med børn ved hvor hurtigt, den kan blive beskidt - selvom vi måske rydder op i bilen en gang imellem, men hvornår er sidste gang du virkelig rengjorte bilen indvendig?  Udnyt solen og forårsvejret og få det gjort!

Fortsæt med at læse hvis du mangler inspiration og motivation til at komme i gang med rengøringen.

universal rengøring

Her er et par ting du kan starte med at gøre, før du går helt i gang: 

 • Start med at åbne alle døre og vinduer i bilen bilen for at få et gennemtræk. 
 • Fjern skrald, vandflasker eller andre løse ting fra bilen. Alle er forskellige, så for nogen kommer det til at tage langt tid. Hvis du er en af dem, som skal bruge lang tid på at rydde op i bilen, er det måske tegn på at du altid skal have en skraldepose i bilen fremover. Hvis du ved at du er lidt af et rodehoved, kan du ligeså godt planlægge efter det! 😉

Indersiden af taget:

 1. Den mest kendte regel i rengøringsverdenen, er at starte oppefra og bevæge sig ned. Hvis loftet i bilen ofte forbliver pletfri (i hvert fald hvis man ikke har børn), kan du springe over dette skridt, hvis du vil. For jer der trænger til at få opfrisket loftet, start ved at finde en karklud og tør forsigtigt af med den tørre klud. Dette fjerner løst snavs og støv. 
 2. Hvis der er pletter på stoffet er det tid til at pletfjerne. Gør en karklud våd med koldt vand, vrid den og dub lidt opvaskemiddel på et hjørne. Skrub forsigtigt på pletten og med fiberretningen, hvis der er en. Pres ikke for hårdt, da skumlaget bag stoffet ikke skal blive alt for fugtig. Efter at du har ladet opvaskemidlet sidde lidt på pletten, tager du den den samme fugtige klud, og bruger enden uden opvaskemiddel til at skrubbe på pletten. 
 3. Brug et tørt viskestykke til at dubbe pletten tør. Hvis pletten har tørret og den stadig er synlig, skal du have fat i tekstilrens. 

Vinduerne indvendigt:

 1. Det næste skridt er at rengøre indersiderne af vinduerne. Det er noget som mange glemmer, men som er værd at huske en gang imellem. Brug vores glasrens uden ammoniak sammen med et rent viskestykke til at vaske vinduerne i dørene, taget, samt forrude og bagrude. 
 2. Nu når du er i gang med glasrens, kan du ligeså godt tage  bakspejlet og sidespejlene udenfor. 

Instrumentbrættet:

 1. Lav en spand eller spray flaske med universalrengøringsmiddel og find et rent  viskestykke. Tør instrumentbrættet af, alt fra glasset bag rattet, radioen og overfladen over instrumentbrættet. Vent med selve rettet og gear stangen. 
 2. Brug en vatpind eller en kuglepen med et viskestykke udover til at komme rundt i alle krogene. Det kan fx. være i åbningerne i ventilationsanlægget, rundt om alle knapperne og i kopholderne. 
 3. Til sidst tager du en ren klud og universalblandingen, og rengør rattet, gearstangen samt håndbremsen. Disse ting rører du oftest ved, og er derfor vigtige at rengøre ofte.

Dørene indvendigt: 

 1. Hvis dørene indvendigt ikke er polstrede og kan tåle vand, kan du bruge den samme universal blanding samt en ny klud til at tørre dørene af. Fokusér på håndtaget og knapperne, da det også er noget man rører ved tit. 
 2. Afslut ved at tørre af med et tørt viskestykke for at fjerne det resterende vand. 

Sæderne:

 1. Start med at støvsuge sæderne. Hvis du har svært ved at få alle krummerne nede i sprækkerne, kan du tage en gammel tandbørste og skrub i sprækkerne og syningerne, til at løsne krummer og støv. Støvsuge sæderne en sidste gang. 
 2. Hvis du har lædersæder kan du bruge en spray flaske med vores milde universalsrengøringsmiddel og sprøjte det på et rent viskestykke. Tør sæderne af med viskestykket en gang, og tør efter med den tørre side af viskestykket. Til sidst skal du huske at pleje sæderne med læderpleje, så de holder sig pæne og plejet. 
 3. Hvis du har tekstilsæder kan du starte med at pletfjerne på samme måde som du gjorde på taget. Gør en karklud våd med koldt vand, vride den og dub lidt dish soap på den ene ende. Skrub forsigtigt på pletten og med fiberretningen, hvis der er en. Efter at du har ladet dish soapen sidde lidt på pletten, tager du den samme, fugtige klud, og bruger enden uden dish soap til at skrubbe på pletten. Brug et tørt viskestykke til at duppe pletten tør. Hvis pletten har tørret og den stadig er synlig, skal du have fat i tekstilrens. 
 4. Hvis sæderne er beskidte over det hele, og kan ikke lynes af, kan du bruge en tekstilrens.

Gulvet:

 1. Det er endelig tid til at gå i gang med gulvet. Fjerne gulvmåtterne og læg dem udenfor. Støvsuge dem eller brug en børste med stive fibre til at tørre dem af. Fjern pletter eller smid måtterne i vaskemaskinen hvis muligt. 
 2. Fjern blade eller andre store ting fra gulvet i bilen før du støvsuger hele gulvet. Hvis det er muligt kan du skubbe sæderne frem så du kan komme til under dem. Glem ikke at støvesuge baggagerumet! Arbejd på at fjerne pletterne på tæppet på samme måde som før, eller bruge tæpperens hvis nødvendigt. 

bucket

Det var det hele! Nu skulle din bil både føles og dufte ren! Næste gang du sætter dig ind i bilen kommer du til, at være så glad for at du har brugt lidt tid på at gøre den ren. Hvis du har tid og lyst kan du gå i gang med bilen udvendigt også! 

Udvendig:

 1. Fyld en spand med universalrengøringsmiddel. Brug en svamp eller karklud til at skrubbe bilen med universal blandingen.
 2. Spray bilen med en vandslange til at vaske sæben af og tør bilen af med en svaber og tørt viskestykke.
 3. For at få et skinnende finish kan du bruge vores glasrens på alle vinduerne. 

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...