Fra 5 sekunders håndvask til 5-trins håndvask - Det har Corona lært os!

Der er nok ingen lige nu, der er i tvivl om, at håndvask og håndhygiejne er vigtigt. Det er noget vi alle sammen kan gøre og kan lære vores børn, og noget som er med til at bekæmpe spredningen af virus.

Plejer du at lave den klassiske 5 sekunders vask og skyl? Det er godt, at vi alle får lært, hvordan man vasker hænder ordentligt, men vi skal også husk at gør det til en vane, for det er ikke bare noget som stopper efter Corona. Håndhygiejne kommer fortsat til at være vigtigt, virus eller ej, da der altid kommer til at være bakterier, forkølelse, influenza osv. iblandt os. Så nu har vi alle chancen til at gøre op med 5 sekunders vasken, og i stedet følge 5 trins metoden! Det skal nemlig være noget vi gør resten af vores liv!


Vi kommer med 5 simple steps til, hvordan du bedst får vasket dine hænder! Vi har dog været så frække at tilføje en 6 step som ikke har med håndvask at gøre, men som gør det ekstra sjovt at vaske hænder.

1. Tag dine ringe, armbånd eller ur af
2. Tænd for vandet og gør dine hænder våde
3. Tag sæbe på og få det arbejdet godt rundt på hænderne
4. Vask håndfladerne, fingerspidserne, håndled og mellem fingrene i mindst 15 sekunder!
5. Skyl sæben grundigt af og sluk for vandet med et rent håndklæde
6. Følg op med en lækker håndlotion

Med de 5 trin har du styr på håndhygiejnen, og med den 6. kommer du også ind på håndpleje. Da vi i de her tider vasker og spritter hænder af ofte, kan vores hænder hurtigt tørre ud. Vores råd er selvfølgelig altid at følge op med en lækker håndcreme, som står lige ved vasken. Men du kan faktisk gøre mere end det. Vælg en håndsæbe med plejende og fugtgivende egenskaber, som ikke tørrer hænderne ud. Vores håndsæber er beriget med macadamia olie og panthenol, som er særligt hjælpsomme mod tør og irriteret hud. Sæberne og de tilhørende håndcremer findes i tre forskellige dufte, og har hver deres plejende egenskaber, som gør håndvask til en lidt mere luksuriøs oplevelse.

håndsæbe
Ikke nok med at gøre det til en vane for dig selv, er det lige så vigtigt, at vi lærer vores børn det samme. Camilla vasker hænder med hendes børn hver dag, og de bruger forskellige sange til at vaske hænder til i 15-20 sekunder. Vores yndlings, yndige Petra har også delt en klip på hendes Instagram profil, hvor hun viser hendes lille dreng hvordan man vasker fingre med vores anti-smell håndsæbe. Som man ser i den søde video, så er det ikke altid nemt for de små at forstå, hvordan man vasker hænder grundigt. Men derfor kan man stadig øve sig med dem, da den tid man bruger når man vasker hænder sammen, er hyggelig og uden distraktioner. Og det har alle brug for en gang imellem!


petra
Billeder fra @petra.nagel 

 

Har du svært ved at vælge imellem hvilke af de tre dejlige dufte du har lyst til at prøve, kan du læse om de forskellige egenskaber nedenunder. Alle dufte, 01,02 og 03, findes i 300 ml håndsæbe, 300 ml håndcreme samt en rejsestørrelse håndcreme på 60 ml. Læs mere om alle vores ingredienser i Humdakin produkter her

håndsæbe