Din guide til flytterengøring

Din guide til flytterengøring

Står du overfor en flytning? Der hører sig altid en grundig rengøring med, og her er får du vores tips og gennemgang af en god og grundig flytterengøring.

Vigtig! Sæt noget musik på så rengøringen bliver til sjov og ballade og ikke en træls ting, der bare skal overstås. Her kan vi varmt anbefale vores egen playliste på spotify, cleaning as work out, med den er der garanti for at rengøringen bliver en fest. 

Badeværelse

Start med at brug din klakfjerner i toilettet og i bad til at fjerne kalk. Lad det stå i 1 minut, skyld efter og derefter kom wc-rens i toilettet, så toilettet virkelig kan skinne. Hvis du bruger en wc-rens med farve, er det en god idé at bruge den efter du har fjernet kalk, så farven ikke sætter sig i kalken i kummen. 

Når det kommer til badeværelset, er der en nødvendighed at skrubbe og skure, da fliserne bliver udsat for lidt af hvert i det daglige brug. Kalken fra dine dejlige lange bade forsvinder desværre ikke af sig selv, men med en god kalkfjerner går det som en leg. Brusehoved, slange og armatur kræver nok også en omgang med en god kalkfjerner. Når du alligevel befinder dig i bruseren, kan du rengøre risten og afløbet, der helt sikkert gemmer på en lille overraskelse, som den nye ejer nok gerne vil være foruden. Det samme gælder for afløbet i håndvasken.

Alle overflader og eventuelle skabe vaskes af i en god sæbeblanding. Ved brug af Humdakins universalrengøring tilføjes en lille teske i 500ml vand, ryst spray flasken og så er du klar til at gå i kamp mod bakterierne. Spray og tør af på alle overflader - også dem du måske har misset til hverdag som fx skabe og lister.  Hvis du har mange overflader, der skal gøres ren, så kan det en god ide at lave en spand med sæbevand. Sæben efterlader dit badeværelse med en lækker duft af havtorn og salvie. 

Spejlet skal selvfølgelig heller ikke snydes for en polering med en lækker glasrens uden unødvendige kemikalier, tør efter med et rent viskestykke, så der ikke kommer streger på spejlet.

Køkken

Alt spindelvæv, der kunne være i kroge og hjørner, fjernes. Det samme glæder bag radiatorerne og mellem varmpladerne.

Alle overflader, skabe og skuffer vaskes af. Glem ikke også at vaske skabet med skraldespanden grundigt, da der godt kan være oversete madrester eller ligende. Det samme gælder oven på skabe, hvor der kan sidde meget støv og snavs. Vasken skal også rengøres og afkalkes. 

Din ovn trænger nok til en kærlig hånd og en god skrubning efter alt den lækre mad, der er blevet lavet i den. Kom ovnrens i og lad det stå i en time, så det kan opnå den fulde effekt. Når det har trukket, så er det i gang med en god børste så skidtet virkelig får kamp til stregen. Husk også at rengøre bageplader og riste, benyt Humdakins opvaskemiddel og en god børste til dette. 

Komfuret skal skrubbes med universalrengøring. Husk også at give emhætten opmærksomhed, for den trænger nok til en grundig rengøring. Tag filteret ud af emhætten og vask det, da der samler sig uønsket fedt. Kom den evt. en tur i opvaskemaskinen. 

Fryseren skal afrimes og rengøres i en lækker i sæbeblandingen fra da du gjorde overflader rent i badeværelset.  Køleskabet skal have den samme tur. Vask også det udvendige af køleskab og fryser af, fra fedtfingere. Husk at lad dem stå åbent så, så de ikke komme til at lugte.

Sæt opvaskemaskinen i gang, kun med sæbe og afspændingsmiddel i, så den er helt ren efter. Men du venter på at opvaskemaskinen bliver færdig, kan du vaske alle vinduer udvendig og indvendig med glasrens eller en blanding med universalrengøring

Øvrige værelser

Alt spindelvæv, der kunne være i kroge og hjørner, fjernes. Det samme glæder bag radiatorerne og mellem varmpladerne.

I disse rum gælder som i alle andre, at alle overflader vakses!

Til sidst støvsuges og vaskes alle gulve, døre og lister. Til det kan du også bruge Humdakins universal rengøring, men er det er det andre blandingsforhold, 2 spiseske til 5 liter lunken vand. Tænk på miljøet og overforbrug er ikke godt.

De nye lejere eller ejere vil takke dig for den lækre rengøring og duft de bliver mødt af i det de træder ind ad døren

 

Til det nye hjem

Skab hygge i det nye hjem med at tænde et Manov duftlys, så det er et hjem ligeså snart du træder ind ad døren. 


 

Et lille tip: Det er altid en god ide at vaske service af efter at det har været pakket ned i aviser, håndklæder eller noget trejde. 

Hvis du mangler en indflyttergave til nogen der lige er flyttet, så er Humdakins rengøringskit den perfekte ide, så andre kan få den samme rengøringsglæde som dig. Det er også en perfekt gave til dig selv, hvis du skal have en lille refill til dit nye hjem. 

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...