En mere bæredygtig hverdag

En mere bæredygtig hverdag

Vi har samlet nogle af de små ting som vi gør i vores hverdag for en mere bæredygtig livsstil. Vi har ikke den perfekte miljøvenlige livsstil, men man kan altid starte et sted! Hvis alle laver små ændringer i deres hverdag, vil det samlet have en kæmpe effekt, så lade os inspirere og støtte hinanden! 

Det er det som denne blog handler om - nemlig de små ting man kan gøre i sin hverdag. Ting som hverken kræver meget tid eller penge. Vi håber, at det kan give jer lidt inspiration til at have en bæredygtig mind-set i hverdagen.

  1. Spar på plastikposer, brug en mulepose!

Det er ikke nytænkende, men det er derimod et rigtig godt (og nemt) initiativ, hvis man vil skære ned på plastforbruget. Vores tip er at finde nogle muleposer som er lavet af økologisk bomuld og som er pæne. Bomuld fordi at de nemt kan vaskes, og er produceret på en mere miljøvenlig måde, og pæne fordi du får lyst til at bruge dem! Hav altid mindst en i din taske, i din bil og til at hænge ved døren. Humdakin har lige lanceret to muleposer i smukke designs og økologisk bomuld, og vi elsker at bruge dem når vi handler eller shopper!

bæredygtig mulepose

2. Lav et nemt og overskueligt sorteringssystem derhjemme

Vi mennesker producerer rigtig meget affald, men vidste du at meget af det kan sorteres? Hård plast som de sorte kødbakker, dunken med vaskemiddel, plastbestik mm. kan alt sammen sorteres! Husk at vaske alt før du sorterer det, og tjek hos din kommune hvad de vil have at du sorterer. Man kan bruge poser, kurve, eller beholdere specielt til affaldssortering i hjemmet til at organisere det. Vi er glade for at bruge Pinterest for at finde inspiration til pæne løsninger til affaldssortering.

3. Prøv at udelukke engangsplast så godt som muligt og køb i stedet produkter i genanvendelig plast.

I forlængelse af det sidste tip, så prøv så godt som muligt at købe varer uden plastik, for eksempel løsvægt grøntsager. Ved nogle produkter kan man ikke undgå emballage, for eksempel når man køber opvaskemiddel ligesom vores. Til gengæld kan man så tjekke, om plastemballagen er genanvendelig. Alt vores plastemballage er lavet af let genanvendelig plast, PET plast, som kan efter kan anvendes til mange nye produkter. På samme måde kan man sørge for at ens mad bøtter, on-the go kaffekopper og vandflasker er lavet af PET plast eller andre mere miljøvenlige og langtidsholdbare materialer.

PET genanvendelig plastic

4. Køb mindre, men godt

Tænk over de materialer, som dine ting af lavet af. Hvis man står med valget af sengebetræk i “normal” bomuld eller økologisk bomuld, så vælge altid det som er økologisk eller certificeret, selvom det kan være lidt dyrere. Der findes diverse certificeringer som er værd at undersøge før man køber noget. Hvis man bruger lidt flere penge på, for eksempel, økologisk bomuld, kan man blive tryg af at vide, at der er strenge krav til både en miljøvenlig og social ansvarlig produktion hele vejen igennem. Ligeledes kan man overveje at bruge lidt flere penge på at købe produkter lavet af naturmaterialer som fx. træ som er nedbrydelig. Det kunne være en opvaskebørste lavet af træ, ligesom Humdakins nye opvaskebørste, i stedet for en af plast, som kan findes på planeten lang tid efter, at du har smidt den ud.

5. Sluk for lyset!

Man glemmer tit at Tv’et stadig bruger energi, selvom man har slukket for det. Og at Wi-Fi boksen står tændt i de 8 timer, hvor man faktisk sover. Man kan spare både penge og strøm ved at slukke alle stikkontakter når man ikke bruger dem - mere end man lige regner med! Reducer dit CO2 udledning ved at ændre på mængden af strøm du bruger i din hverdag, og når du sover. Det kræver bare at man slukker for stikkontakterne! På samme måde kan du spare strøm ved at generelt reducere forbruget. Sluk for lyset når du ikke er i rummet eller brug din T-shirt en ekstra gang hvis den ikke er for beskidt, for at vaske mindre.

6. Hverdagsprodukter tæller også

Man tænker ikke altid over, hvad der er i de produkter man bruger til tøjvask, til at tørre bordet af, til at rengøre badeværelset eller til at vaske hænder med. Humdakins produkter er fri for kemisk parfume, hårde kemikalier og hårde konserveringsmidler, som betyder, at de er mere miljøvenlige alternativer. Husk at tjekke hvad de produkter, du bruger hver eneste dag, indeholder. Både for din skyld, og for miljøets. Hvis man for eksempel vælger nogle lidt mildere rengøringsprodukter og opvaskemidler, som Humdakins, kan man gøre endnu en forskel i hverdagen
bæredygtig miljøvenlig rengøring

Der findes utallige eksempler på hvad man kan gøre for at leve på en mere bæredygtig måde: spis mindre kød, samkørsel på arbejde, køb kun fra genbrug. Det er fantastisk, at der er kommet så meget fokus på hvordan vi som individer kan gøre en forskel. Som et brand med stor fokus på miljøvenlige produkter og en mere bæredygtig livsstil, vil vi bare minde jer om at ingen er perfekte. Det er meget bedre at starte med små ændringer i ens hverdag, end helt at lade være, fordi man føler, at man aldrig kan leve op til alle de krav til en bæredygtig livsstil.
Derfor håber vi at disse små tips, som vi selv bruger, kan inspirere jer til at starte med de små ting - det gør også en forskel!

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...