De typiske rengøringsfejl du bør undgå

De typiske rengøringsfejl du bør undgå

Rengøring er ofte en frygtet opgave. Men hos Humdakin mener vi, at rengøring kan være en fornøjelse. Når du først har lært, hvordan du gør dit hjem mest effektivt rent, vil du se og mærke en forskel under og efter din rengøringsrutine. Camilla har samlet nogle af de mest almindelige rengøringsfejl, som hun har været vidne til i sin tid som ejer af sin egen rengøringsvirksomhed, så du kan mestre rengøringens kunst.

Støvsugning
Støvsugning bør være det, du bruger mest tid på i din rengøringsrutine. Det er en almindelig fejl at tro, at støvsugeren kun skal bruges til gulvene. Men støvsugeren har så meget mere potentiale! Brug støvsugeren til dine møbler, overflader, spindelvæv, hjørner og selvfølgelig dine gulve. Skab en tværgående brise, mens du støvsuger, så noget af støvet i luften bliver ført ud med vinden. Husk også at skifte posen, før den bliver for fuld og ineffektiv.               

Støve af
Rækkefølgen er vigtig, når du støver af! Start fra toppen og bevæg dig nedad. Takket være tyngdekraften falder støvet ned, når du støver af fra loftet og lamperne. Hvis du starter med loftslamperne, derefter hylderne og derefter fodpanelerne, sikrer du, at du slipper af med alt støv.

Aftørring med universalrengøring
En indlysende fejl er, at du ikke tørrer dine overflader af med universalrengøring ofte nok. En anden almindelig fejl er, at du glemmer at støve overfladerne af med en støvkost eller en tør støvklud, før du bruger universalrengøring. Hvis du tørrer med en våd klud som det første, vil du blot flytte støvet rundt i stedet for at fjerne det.

Universal cleaner

Rengøring af toilettet
Tager du toiletbrættet ned, når du skyller ud? Når du skyller ud i toilettet, spredes små partikler til overfladerne omkring toilettet. Vi anbefaler kraftigt, at du ikke opbevarer nye toiletruller i nærheden af toilettet, ligesom dine tandbørster ikke bør opbevares for tæt på toilettet. Giv dit gulv ekstra opmærksomhed, hver gang du gør dit badeværelse rent, for at fjerne så mange bakterier som muligt omkring toilettet.

Tekstiler i dine møbler
Det er let at glemme dem, men dit sofatæppe, dine pudebetræk og tæpper samler også støv. Vask pudebetræk og tæpper en gang imellem, og husk at tage tæppe og puder ud til luftning.

Dosering
Kig på produktets anbefalede dosering. De fleste af Humdakins produkter er koncentrater, hvilket betyder, at lidt rækker langt. Hvis du bruger den dobbelte dosis, betyder det ikke, at det bliver dobbelt så rent. Hvis du for eksempel bruger mere vaskemiddel end anbefalet, betyder det bare, at den overskydende sæbe bliver skyllet ud. Det er ikke kun spild af produkt, men det øger også belastningen af miljøet.

Vinduer
En almindelig fejl, når du vasker vinduer, er ikke at tænke på, at vejret har betydning. For at undgå striber på dine vinduer skal du ikke rengøre dine vinduer, når solen skinner direkte på dem. Dette gælder også med en stribefri formel som Humdakins glasrens, fordi varmen fra solen får glasset til at tørre for hurtigt, hvilket giver striber eller pletter.

Clean windows

Opvaskebørster og svampe
Vi bruger dem dagligt, men hvor ofte rengør du opvaskebørsten og -svampene? Hvis du bruger opvaskebørster af plastik, kan du smide dem i opvaskemaskinen i redskabsholderen med børsterne opad. Træbørster af naturmaterialer tiltrækker ikke så mange bakterier, men sørg for at skylle den med vand og lade børstesiden stå opad efter brug. Skyl af og til børsten med kogende vand, eller lad den ligge i blød i en blanding af eddike og en dråbe opvaskemiddel. Lad den trække i en time, og skyl grundigt efter. Smider du dine opvaskesvampe væk? Hvis du lægger svampen i blød, så den er helt våd og putter den i mikroovnen i 2 minutter, vil det desinficere svampen. Vi er nødt til at genbruge, når det er muligt!

Rustfrit stål
Hvis du bruger et produkt som vores glasspray til at rengøre apparater i rustfrit stål, må du ikke tørre med cirkulære bevægelser. Det kan være svært at rengøre rustfrit stål, og nogle gange er der stadig synlige pletter efter rengøring. For at undgå dette skal du altid tørre og skrubbe i samme retning som metallets korn. 

Ovnen
Vidste du, at din ovn sandsynligvis har 2 eller 3 lag glas, som kan fjernes og rengøres? Det er en fejl at tro, at det kun er det indre og ydre glas, der bliver beskidt. Ovne er forskellige, men ofte kan du fjerne et plastikdæksel øverst på ovndøren og skubbe glaspanelerne ud.

Toiletbørsten
Den mest almindelige rengøringsfejl på badeværelset er at glemme toiletbørsten. Hvis du lægger den tilbage i holderen lige efter, at du er færdig med at rengøre toilettet med den, vil bakterier udvikle sig med det samme. Løft i stedet toiletsædet op, og placer toiletbørsten på kanten med børsteenden over toiletkummen. Sænk toiletsædet ned på børsten for at holde den på plads, mens den drypper af over toiletkummen. Når den er tør, kan du sætte den tilbage i holderen. 

Vi håber, at Camillas tips var nyttige, og at du vil anvende dem næste gang, du gør rent i huset. Et sidste tip er at sætte din yndlingsmusik på, mens du gør rent, så det bliver lidt sjovere!

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...