De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

Det lyder nemt at støve af, men ved du om du laver de afgørende fejl, når det kommer til at fjerne støv og snavs i hjemmet? Vi har samlet de mest almindelige fejl, som mange begår, når de tørrer støv af.

1. Du støver af for sjældent
At støve af burde være et ugentligt ritual! Vi anbefaler at støve af mindst en gang i ugen, så du holder rent frem for at gøre rent. Det bliver både du, dine møbler og dine planter glade for. Dediker gerne en fast ugedag (og gerne to) til at støve af, så du er sikker på, at du får det gjort. Ellers kan der hurtigt samle sig små nullermænd under sengen, reolen eller sofaen. Og det er en slags pynt, vi ikke gider have i et pænt stylet hjem.

Dust your home

2. Støve af eller støvsuge først?
Mange stiller spørgsmålet, om det er bedst at støve af eller støvsuge først. Det er dog ikke så enkelt at svare på. Vi plejer at sige, at man skal støve af oppefra og ned. Det kan du både bruge støvsuger og støvklud til. Brug gerne en støvkost eller fugtig karklud til at støve loftlamper samt loftshjørner af. Brug derefter en støvsuger med børste på til væggene, og derefter kan du tage dine møbler, planter, og så gulvet. På denne måde fjerner du så meget støv som muligt.

3. Støv i tekstiler
Husker du tekstilerne i dit hjem? Mange laver den fejl at glemme alt om tekstilerne. Dyner, puder, sofa og tæpper samler på alt det støv, som cirkulerer rundt i luften. Brug børstehovedet på din støvsuger til din stofsofa og dit gulvtæppe og støvsug grundigt i huller og revner. Puder og dyner bør bankes og hænges uden for til luftning.

Remember textiles

4. Afstøvning af planter
Planter samler også støv, desværre. Især planter med brede blade er gode til at fange støv. Og det er ikke kun skidt på det æstetiske øje, men også for dine planter. Et lag støv på bladene kan betyde, at de har svært ved at absorbere det solskin, som de har brug for! Så lav ikke den fejl at glemme at give dine planter en kærlig hånd, når du støver af. Hvis man kun sprøjter bladene med vand, så samler de faktisk endnu nemmere støv. Derfor skal man forsigtig tørre bladene af med en klud for at afstøve sine planter.

5. Du glemmer at skifte din støvsugerpose
En sidste fejl er relateret til din støvsuger. Husker du at skifte posen ofte, også før den bliver helt fyldt? Støvsugeren kan ikke suge optimalt, hvis der er meget i posen, og så ender støvet i dit hjem bare med at blive flyttet rundt. Så husk at købe nye støvsugerposer - også inden din støvsuger beklager sig.

Nu da vi har beskrevet de fem mest almindelig fejl vi begår, når vi støver af, håber vi, at du er blevet klogere, så dit hjems styling kan få fokus.

Når du er færdig med at støve af, kan du tørre overflader af med en fugtig klud og universalrengøring.

Vi ønsker dig en god rengøring!

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...