De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

Det lyder nemt at støve af, men ved du om du laver de afgørende fejl, når det kommer til at fjerne støv og snavs i hjemmet? Vi har samlet de mest almindelige fejl, som mange begår, når de tørrer støv af.

1. Du støver af for sjældent
At støve af burde være et ugentligt ritual! Vi anbefaler at støve af mindst en gang i ugen, så du holder rent frem for at gøre rent. Det bliver både du, dine møbler og dine planter glade for. Dediker gerne en fast ugedag (og gerne to) til at støve af, så du er sikker på, at du får det gjort. Ellers kan der hurtigt samle sig små nullermænd under sengen, reolen eller sofaen. Og det er en slags pynt, vi ikke gider have i et pænt stylet hjem.

Dust your home

2. Støve af eller støvsuge først?
Mange stiller spørgsmålet, om det er bedst at støve af eller støvsuge først. Det er dog ikke så enkelt at svare på. Vi plejer at sige, at man skal støve af oppefra og ned. Det kan du både bruge støvsuger og støvklud til. Brug gerne en støvkost eller fugtig karklud til at støve loftlamper samt loftshjørner af. Brug derefter en støvsuger med børste på til væggene, og derefter kan du tage dine møbler, planter, og så gulvet. På denne måde fjerner du så meget støv som muligt.

3. Støv i tekstiler
Husker du tekstilerne i dit hjem? Mange laver den fejl at glemme alt om tekstilerne. Dyner, puder, sofa og tæpper samler på alt det støv, som cirkulerer rundt i luften. Brug børstehovedet på din støvsuger til din stofsofa og dit gulvtæppe og støvsug grundigt i huller og revner. Puder og dyner bør bankes og hænges uden for til luftning.

Remember textiles

4. Afstøvning af planter
Planter samler også støv, desværre. Især planter med brede blade er gode til at fange støv. Og det er ikke kun skidt på det æstetiske øje, men også for dine planter. Et lag støv på bladene kan betyde, at de har svært ved at absorbere det solskin, som de har brug for! Så lav ikke den fejl at glemme at give dine planter en kærlig hånd, når du støver af. Hvis man kun sprøjter bladene med vand, så samler de faktisk endnu nemmere støv. Derfor skal man forsigtig tørre bladene af med en klud for at afstøve sine planter.

5. Du glemmer at skifte din støvsugerpose
En sidste fejl er relateret til din støvsuger. Husker du at skifte posen ofte, også før den bliver helt fyldt? Støvsugeren kan ikke suge optimalt, hvis der er meget i posen, og så ender støvet i dit hjem bare med at blive flyttet rundt. Så husk at købe nye støvsugerposer - også inden din støvsuger beklager sig.

Nu da vi har beskrevet de fem mest almindelig fejl vi begår, når vi støver af, håber vi, at du er blevet klogere, så dit hjems styling kan få fokus.

Når du er færdig med at støve af, kan du tørre overflader af med en fugtig klud og universalrengøring.

Vi ønsker dig en god rengøring!

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...