De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

De mest almindelig fejl folk begår, når de støver af!

Det lyder nemt at støve af, men ved du om du laver de afgørende fejl, når det kommer til at fjerne støv og snavs i hjemmet? 

Først og fremmest, burde man gøre det at støve af til en ugentlig ritual! Vi anbefaler at støve af mindst en gang om ugen for at holde rent i stedet for at bruge meget tid på at gøre rent. Det er også bedre for dig, dine møbler og planter, hvis niveauet af støv bliver holdt på en minimum. Udvælg en ugedag så du altid er sikker på, at det bliver gjort. Ellers samler det sig til små nullermænd under sengen eller reolerne, og det er ikke ligefrem det man har lyst til i et rent og styled hjem! 

Det næste tip, et som mange nok ikke tænker over, er at støve af oppefra og ned. Hvis man starter med at støvsuge, så støver reoler af og derefter vægge og lamper, ender man bare med at sprede støvet rundt i stedet for at fjerne det. Brug en støvekost eller en fugtig karklud til at støve loftlamper af. Bruge derefter en støvsuger med børste på enden til at støve væggene af, og derefter tager du møbler, planter og så gulvet. På denne måde fjerner man så meget støv som muligt! 

støve af, afstøvning, støvekost, flot væg farve, økologiske tekstiler

Husker du tekstilerne i dit hjem? Mange laver den fejl at glemme alt om tekstilerne - dyner, puder, sofa og tæpper samler på alt det som støv indebærer (vi undgår at nævne den lange liste af mindre lækre ting, som støv egentlig er). Brug børstehovedet på din støvsuger til din stofsofa og gulvtæppe og støvsug grundigt i huller og revner. Puder og dyner burde bankes og hænges udenfor for at blive luftet lidt. 

Hvis du har nogle planter i dit hjem, der har brede blade, samler de også støv. Hvis der ligger et lag støv på bladene kan det faktisk betyde, at de har svært ved at absorbere det solskin som de har brug for! Så lav ikke den fejl at glemme at give dine planter en kærlig hånd når du støver af. Hvis man kun sprøjter bladene med vand så samler de faktisk endnu nemmere støv, derfor skal man forsigtig tørre bladene af med en klud. 

støve af, afstøvning, spray flaske, universal cleaning

(@scandihome)

 

En sidste fejl er relateret til din støvsuger. Husker du at skifte posen ofte, endda før den bliver helt fyldt? Støvsugeren kan ikke suge optimalt, hvis der er meget i posen, og så ender støvet i dit hjem bare med at blive flyttet rundt, så husk at få købt nye poser - også inden din støvsuger beklager sig. 


Vi håber at dette indlæg kan være med til at oplyse om nogle mulige fejl du selv laver, så du kan få en grundigt rengjort og stylet hjem!

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...