Cleaning for Generations - badeværelset del 2.

Cleaning for Generations - badeværelset del 2.

Du ved det sikkert godt, toilettet bør rengøres meget grundigt. Det er selvsagt hvorfor, men er du klar over hvad konsekvenserne er, hvis ikke det bliver gjort?

Marts er godt i gang og det samme er foråret. I forlængelse af forårsrengøringen kaster vi i denne uge lys over badeværelset og hvorfor det her er essentielt at have et rent og behageligt miljø.

Denne uges Cleaning For Generations fokuspunkt er endnu en gang badeværelset, men særligt toilettet og armaturer står denne gang i vores søgelys

Toilettet er det rum i huset, hvor der er flest bakterier, det kommer nok ikke som en overraskelse. Og det er derfor altafgørende, at der bliver gjort grundigt rent netop her. Her findes nemlig både salmonellabakterier og E coli. Faktisk bør dit toilet rengøres grundigt mindst én gang om ugen, men aftørring og oprydning af synligt støv og snavs bør naturligvis ske med det samme.

Hver gang du skylder ud, bliver bakterierne i toiletkummen hvirvlet op af skyllet og hvirvler videre ud i rummet. De kan blandt andet sætte sig i badeforhæng, håndklæder, i tandbørster, på armaturer og på overflader. Og bakterierne stortrives i både fugtige og snavsede miljøer. Badeværelset er derfor det ideelle levested for bakterier.

Forskning viser tilmed, at salmonellabakterier kan overleve op til 6 uger i toiletkummen.
Desværre er det ikke altid nok at lukke brættet når du skyller ud. Trykket i kummen stiger når brættet er slået ned, hvorfor det kan få bakterierne til at hvirvle mere voldsomt ud i rummet. Det kan faktisk sammenlignes lidt med, hvis du holder din finger foran en vandslange. Her stiger trykket også og vandet sprøjter ud i en skarp stråle. 

Bakterierne sætter sig i snavs, vand og kalk og lever uproblematisk videre. Fjernes bakterierne ikke med jævne mellemrum, er der risiko for, at de overføres til resten af dit hus, dine omgivelser og i værste tilfælde den mad du indtager. 

Humdakin anbefaler:

  • Rengør alle overflader, håndtag og dørhåndtag mindst én gang om ugen.
  • Rengør kummen med toilet rens mindst én gang om ugen.
  • Glem ikke toiletbørsten. Udskift den mindst 4 gange om året og vask den også gerne en gang om måneden. Eks. i universalrens.
  • Stil evt. en spray bottle, med opblandet universalrens, frem på badeværelset, så går det nemt at fjerne snavs i den travle hverdag.
  • Fjern kalk på amarturer og i vand dyserne i brusehovedet en gang om ugen.
  • Puds spejlet på badeværelset – sæberester, vand og snavs herpå er også ideelle levesteder for bakterier.
  • Hav evt. duftpinde og/eller room spray til at fjerne dårlig lugt og i stedet sprede en behagelig og frisk duft.

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...