Cleaning for Generations - badeværelset del 2.

Cleaning for Generations - badeværelset del 2.

Du ved det sikkert godt, toilettet bør rengøres meget grundigt. Det er selvsagt hvorfor, men er du klar over hvad konsekvenserne er, hvis ikke det bliver gjort?

Marts er godt i gang og det samme er foråret. I forlængelse af forårsrengøringen kaster vi i denne uge lys over badeværelset og hvorfor det her er essentielt at have et rent og behageligt miljø.

Denne uges Cleaning For Generations fokuspunkt er endnu en gang badeværelset, men særligt toilettet og armaturer står denne gang i vores søgelys

Toilettet er det rum i huset, hvor der er flest bakterier, det kommer nok ikke som en overraskelse. Og det er derfor altafgørende, at der bliver gjort grundigt rent netop her. Her findes nemlig både salmonellabakterier og E coli. Faktisk bør dit toilet rengøres grundigt mindst én gang om ugen, men aftørring og oprydning af synligt støv og snavs bør naturligvis ske med det samme.

Hver gang du skylder ud, bliver bakterierne i toiletkummen hvirvlet op af skyllet og hvirvler videre ud i rummet. De kan blandt andet sætte sig i badeforhæng, håndklæder, i tandbørster, på armaturer og på overflader. Og bakterierne stortrives i både fugtige og snavsede miljøer. Badeværelset er derfor det ideelle levested for bakterier.

Forskning viser tilmed, at salmonellabakterier kan overleve op til 6 uger i toiletkummen.
Desværre er det ikke altid nok at lukke brættet når du skyller ud. Trykket i kummen stiger når brættet er slået ned, hvorfor det kan få bakterierne til at hvirvle mere voldsomt ud i rummet. Det kan faktisk sammenlignes lidt med, hvis du holder din finger foran en vandslange. Her stiger trykket også og vandet sprøjter ud i en skarp stråle. 

Bakterierne sætter sig i snavs, vand og kalk og lever uproblematisk videre. Fjernes bakterierne ikke med jævne mellemrum, er der risiko for, at de overføres til resten af dit hus, dine omgivelser og i værste tilfælde den mad du indtager. 

Humdakin anbefaler:

  • Rengør alle overflader, håndtag og dørhåndtag mindst én gang om ugen.
  • Rengør kummen med toilet rens mindst én gang om ugen.
  • Glem ikke toiletbørsten. Udskift den mindst 4 gange om året og vask den også gerne en gang om måneden. Eks. i universalrens.
  • Stil evt. en spray bottle, med opblandet universalrens, frem på badeværelset, så går det nemt at fjerne snavs i den travle hverdag.
  • Fjern kalk på amarturer og i vand dyserne i brusehovedet en gang om ugen.
  • Puds spejlet på badeværelset – sæberester, vand og snavs herpå er også ideelle levesteder for bakterier.
  • Hav evt. duftpinde og/eller room spray til at fjerne dårlig lugt og i stedet sprede en behagelig og frisk duft.

Fortsæt med at læse

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...
Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

Forårsrengøring: Ikonisk Rengøring og Rengøringsikoner

  Forårsrengøring er vores sæson, og den sæson, hvor vi hos Humdakin har det allerbedst! Ikke alene elsker vi et rent hjem og følelsen af, at hvert hjørne og krog er blevet rengjort, men vi tror og...