Basis styling af hjemmet

Basis styling af hjemmet

Når det kommer til styling af vores hjem, bliver de fleste af os guided af vores individuelle intuition og smag - og måske lidt inspiration fra Instagram og Pinterest! Men har du nogensinde tænkt på, at der findes guidelines og regler for styling af hjemmet? Nej? Så læs med herunder, fordi der findes nogle få, simple regler man kan følge: 

  • Gentagelse:

Når du træder ind i et rum, skal det give dig en rigtige visuelle oplevelse. Det opnår du ved at lade farver, mønstre og former få igen gennem rummet. For eksempel, hvis dine vægge er malet i lyse farver, så kan du lade tæppe og puder være i samme farver for at skabe kontinuerlighed i rummet.

Tip: En simpel, æstetisk og tidløs tilføjelse kan være Humdakin Ample Duftpinde.

 

 

  • Balance

Balance giver en ro i rummet. Dette princip handler om distributionen af visuel lighed. Balance kan enten være symmetrisk eller asymmetrisk. Et symmetrisk indrettet hjem kan opnås ved at lave en imaginær opdeling af rummet på midten, og placere dine elementer ligelidt fordelt på hver side af denne midte. Midten kan også være et maleri på væggen eller spisebordet. På den anden side, kan en asymmetrisk balance skabes ved at have to sider, der ikke er symmetriske, men stadig har den samme vægt af indhold.

 

Foto: @hejmelig

  • Harmoni

Det er vigtigt at forene alle elementerne i et rum. Det kan have en stor indflydelse på vores humor og følelser. Alle komponenter i rummet bør komplementere hinanden for at rummet føles rigtigt og komplet. Du ved, du har gjort et godt stykke arbejde, når der er de rette proportioner og balance i rummet.

Har du lagt mærke til at alle Humdakins produkter alle har det samme udtryk og design? Nu ved du hvorfor. Vi vil ikke forstyrre harmonien i din styling af hjemmet.

 

  • Skala

Vi arbejder med skala, når vi arbejder med størrelsen og rammer eller højde på vores møbler såsom spisestole og sofa, og hvordan disse er placeret i rummet. Skala definerer forholdet mellem 2 eller flere objekter og hvordan en størrelse relaterer til den anden, men også rummet som helhed.

Prøv for eksempel at leg med skala ved din køkkenvask med Humdakin opvaskemiddel og håndsæbe, som har to forskellige størrelser.

 

  • Proportioner

Når du arbejder med proportioner, bør du fokusere på ratio og forholdet mellem de forskellige dele, som sammen danner en hel: hvordan passer de sammen, og hvordan får de dig til at føle? Kig på struktur, farver, størrelse og mønstre og se hvordan de spiller sammen.

 

 

Styling og interiørdesign tillader dig at udtrykke dig selv, og kun fantasien sætter grænser. I sidste ender handler det om at skabe et trygt og dejligt hjem, du har lyst til at bruge din tid i!

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...