Basis styling af hjemmet

Basis styling af hjemmet

Når det kommer til styling af vores hjem, bliver de fleste af os guided af vores individuelle intuition og smag - og måske lidt inspiration fra Instagram og Pinterest! Men har du nogensinde tænkt på, at der findes guidelines og regler for styling af hjemmet? Nej? Så læs med herunder, fordi der findes nogle få, simple regler man kan følge: 

  • Gentagelse:

Når du træder ind i et rum, skal det give dig en rigtige visuelle oplevelse. Det opnår du ved at lade farver, mønstre og former få igen gennem rummet. For eksempel, hvis dine vægge er malet i lyse farver, så kan du lade tæppe og puder være i samme farver for at skabe kontinuerlighed i rummet.

Tip: En simpel, æstetisk og tidløs tilføjelse kan være Humdakin Ample Duftpinde.

 

 

  • Balance

Balance giver en ro i rummet. Dette princip handler om distributionen af visuel lighed. Balance kan enten være symmetrisk eller asymmetrisk. Et symmetrisk indrettet hjem kan opnås ved at lave en imaginær opdeling af rummet på midten, og placere dine elementer ligelidt fordelt på hver side af denne midte. Midten kan også være et maleri på væggen eller spisebordet. På den anden side, kan en asymmetrisk balance skabes ved at have to sider, der ikke er symmetriske, men stadig har den samme vægt af indhold.

 

Foto: @hejmelig

  • Harmoni

Det er vigtigt at forene alle elementerne i et rum. Det kan have en stor indflydelse på vores humor og følelser. Alle komponenter i rummet bør komplementere hinanden for at rummet føles rigtigt og komplet. Du ved, du har gjort et godt stykke arbejde, når der er de rette proportioner og balance i rummet.

Har du lagt mærke til at alle Humdakins produkter alle har det samme udtryk og design? Nu ved du hvorfor. Vi vil ikke forstyrre harmonien i din styling af hjemmet.

 

  • Skala

Vi arbejder med skala, når vi arbejder med størrelsen og rammer eller højde på vores møbler såsom spisestole og sofa, og hvordan disse er placeret i rummet. Skala definerer forholdet mellem 2 eller flere objekter og hvordan en størrelse relaterer til den anden, men også rummet som helhed.

Prøv for eksempel at leg med skala ved din køkkenvask med Humdakin opvaskemiddel og håndsæbe, som har to forskellige størrelser.

 

  • Proportioner

Når du arbejder med proportioner, bør du fokusere på ratio og forholdet mellem de forskellige dele, som sammen danner en hel: hvordan passer de sammen, og hvordan får de dig til at føle? Kig på struktur, farver, størrelse og mønstre og se hvordan de spiller sammen.

 

 

Styling og interiørdesign tillader dig at udtrykke dig selv, og kun fantasien sætter grænser. I sidste ender handler det om at skabe et trygt og dejligt hjem, du har lyst til at bruge din tid i!

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...