Bæredygtige rengørings- og husholdningsprodukter: Træbørster

Velkommen til den nye serie på vores blog! I anledning af bæredygtig forårsrengøring vil vi dedikere denne serie til vores rengøringsprodukter, da de ikke kun er smukke og funktionelle, men også lavet med miljøet in mente. Heldigvis er “bæredygtighed” et ord, der begynder at fylde mere og mere hos danskerne. Flere prøver at reducere deres affald, plastik forbrug og brug af kemikalier. Et område, som vi gerne vil skabe endnu mere opmærksomhed omkring, er rengøring! Vi vil gerne dele vores produkter med jer og forklare præcis hvorfor, vi synes, at de er et godt valg for dig og for miljøet.

Det første produkt vi har fokus på i serien, er vores træbørster. Hos Humdakin kan du finde en lille og en lang opvaskebørste, en lille og en stor rund træbørste til at skrubbe grøntsager, gulve eller andre overflader, og sidst men ikke mindst, en håndkost. Vores støvkost og fejebakke har også begge træhåndtag.

 

Alle disse produkter af træ er produceret med enten mangotræ eller bambus, hvilket er to bæredygtige træarter. Mangotræer vokser hurtigt og er kun skåret ned efter de har nået til en alder, hvor de ikke længere producerer mangofrugter. Ved at lave børster af mangotræ undgår man, at træet bliver skåret ned og brændt som affald. Bambus er vandafvisende og antibakteriel, hvilket gør det til et praktisk og bæredygtigt valg, når det kommer til brugen af træ som materiale. Bambusplanten vokser igen af sig selv, og er samtidig en af de hurtigst voksende planter i verden.

Hårene på alle vores træbørster er lavet af kokosfibre, som er et groft materiale lavet af kokosnøddens skal. Materialet tages fra de modne kokosnødder, hvilket giver det en naturlig brun farve. Kokosnødder vokser naturligt i rigelige mængder, hvilket - kombineret med fibrenes styrke og lave nedbrydningshastighed - gør kokosfibre til et særdeles bæredygtigt materiale.

Vi håber, du kan lide vores lille serie om bæredygtig rengøring, og at du har lyst til følge med her for flere indlæg om vores bæredygtige materialer.