Bæredygtig julerengøring

Bæredygtig julerengøring

Julen skal være fyldt med god mad, hygge og magi, men før at julefreden kan sænke sig, skal rammerne være på plads. Udover at have pyntet hjemmet med alt den fine julepynt, gælder det selvfølgelig også et rent hjem. Tanken om at kunne give sin familie et trygt, regelmæssigt og rent hjem er næsten en gave i sig selv.

Men hvordan gør man julerent på bedste vis? Og endnu vigtigere, hvordan gør man bæredygtigt julerent? Første skridt er at acceptere, at det slet ikke skal være uoverskueligt – for lidt har også ret! Det er ikke de store ændringer der skal til før at man har gjort en forskel.

julerengøring


Bæredygtig rengøring

Tip nr. 1: Følg de anbefalede doseringer på rengøringsprodukterne

Et af de nemmeste steder at starte med en bæredygtig rengøring er at følge anvisningerne for dosering. Måske er du også vokset op med tanken om at jo mere, jo renere. Men det er ikke rigtigt. Det gælder både din daglige rengøring og din tøjvask, at produktet bliver overflødigt efter et vist punkt, og derfor bare løber ud med vandet. Du bør derfor ikke bruge mere end anvist – og ofte kan du nøjes med mindre! Især hvis produktet er et koncentrat ligesom Humdakin Universal Cleaner. Her skal man blot bruge 5 ml til 500 ml vand, og derved kan du fylde en sprayflaske 200 gange! Ved at have drøje produkter, behøver du ikke at gå på kompromis med miljøet!


Tip nr. 2: Brug klude af økologisk bomuld

Der er mange nemme ændringer man kan lave, for at tage flere bæredygtige valg. Selvom det måske ikke virker som det helt store, så har de stadig en betydning! Et eksempel af dette kunne være, at bruge klude af økologisk bomuld som karklud, rengøringsklud, etc. De er helt nedbrydelige når de en dag skal smides ud, i modsætning til de farverige klude mange er vokset op med. Humdakin har valgt kun at producere tekstiler, herunder karklude, lavet med GOTs certificeret økologisk bomuld. En GOTS certificering betyder at det økologiske bomuld bliver dyrket og fremstillet på en bæredygtig måde. Men uanset om det er klude, håndklæder, sengetøj eller normal tøj du er på udkig efter, så overveje altid lige, om der er en GOTs certificeret version, da det er den bæredygtige alternative.


Tip nr. 3: Pre- julepynt rengøring!

Julepynt er en tradition som næsten ikke kan undgås, hvad der er i ens hverdagsprodukter. Men om det er rengøring, håndsæbe, creme eller lignende, så findes der oftest nogle unødvendige ingredienser i dem. For eksempel hårde konserveringsmidler, kemisk parfume, parabener og andre stoffer som kan være hormonforstyrrende, er ikke nødvendige for at kunne køre noget rent. Læs bagpå når du køber et produkt og tænk over, hvad det er du skal bruge det til. Hvis det for eksempel er noget som skal røre huden skal man huske at stille skrappe krav.

sustainable cleaning

Julerengøring

Så snart man har styr på de bæredygtige rengøringsprodukter, kan man gå i gang med en bæredygtig julerengøring! Der er noget magisk over julen, men for mange kan det også være en lidt stressende tid med madlavning, gaveindpakning og gæster. Gør det nemmere for dig selv, og holde rent frem for at gøre rent. Hvis man bare bruger 10 minutter hver dag på at rydde op og tørre overflader af, så bliver det meget mere overskueligt når du skal til at gøre rent før gæsterne kommer. Udover den daglige rengøringsrutiner, er der nogle steder du skal give ekstra opmærksomhed til, når du gør julerent.


Tip nr.1: Vask ovnen

For mange er maden deres yndlings ved julen, og det kan vi godt forstå! Men det er ikke særlig sjovt at lave den store julemåltid i en beskidt ovn. Os hos Humdakin har en nem og overskuelig måde hvor man kan give ovnen en tur så den også er klar til jul! Vi bruger vores dish soap, da den er effektiv til at fjerne snavs.

Tag alle bageplader ud og gør dem rent individuelt. Hvis de ikke er meget beskidte kan man godt bruge universalrengøringsmidlet til at tørre dem af. Hvis der sidder lidt snavs og madrester, så brug varmt vand og vores dish soap til at vaske af med. Hvis der er noget som sidder ekstra godt fast, så brug en stålsvamp og dish soap, til at forsigtig skrubbe lidt. Alternativt kan vores wood brush bruges til at skrubbe med.
Lav en blanding af varm vand og dish soap. Brug en karklud eller svamp og tør ovnen af indvendigt. Tag en ny, ren klud, vrid den i varmt vand og tør efter.
Husk glasset, håndtaget og knapperne på ydersiden. Her kan du bruge først vores universal rengøringsmiddel for at gøre den ren, og derefter noget glasrens så den bliver skinnende.


Tip nr. 2: Vask alle tekstiler i stuen!

De fleste bruger meget tid i stuen, både før og efter juleaften. Det er oftest der man samles for at se julekalender eller julefilm. Derfor er december den perfekte måned til at få vasket alle tekstiler som man har i stuen. Dette gælder både gulvtæppe, pudebetræk og tæpper. Hvis du har en sofa kan du fjerne alle hynder og støvsuge den, og hvis det er en stofsofa kan den også plet vaskes. Husk at tjekke vaskeanvisningen på tekstilerne før du vasker dem, og bruge milde vaskemidler og skyllemidler. Når det er vasket bliver det endnu dejligere at have hele familien til at sidde i stuen!

Tip nr. 3: Pre- julepynt rengøring!

Julepynt er en tradition som næsten ikke kan undgås, hvis man fejrer jul. Men når du alligevel skal gå rundt og pynte op, kan du lige så godt tørre af samtidig! Før du stiller et styk julepynt skal du først støve af og derefter tørre hele overfladen af med universalrengøringsmiddel. Det er en nem og hyggelig måde at få gjort reoler og borde rent på, og hvis man lytter til julemusik imens kan man endda komme i julestemning samtidig! Husk at gøre det samme, når julepyntet skal pakkes ned igen.


Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...