Har du fundet dit hjems unikke duft?

Har du fundet dit hjems unikke duft?

Har du fundet dit hjems unikke duft? 

Dufte har mere betydning end man lige tror. Som mennesker oplever vi dufte igennem vores duftreceptorer, som er knyttet til vores limbiske system. Denne del af vores hjerne har at gøre med følelser og hukommelse. Det er bla. derfor, at vi tror på, at alle hjem burde have deres egen og unikke duft. Hjem er et sted hvor vi burde føle os godt tilpas, det burde være en kilde for dejlige minder! 

At finde den rigtige duft for dit hjem kan være svært. Hvis du ikke har fundet din, skal du ikke give op endnu. Duft er hvad gør en lejlighed eller hus til et hjem. Forestille dig at du åbner hoveddøren efter en lang og travl dag, og du kan med det samme dufte dit hjem, før du overhovedet når at komme indenfor. Det er en duft som giver dig en følelse af ro og velvære. Du ved, at du er lige ved at gå ind i din trygge zone, og du kan lade bekymringer og stress blive ved døren før du går ind.  

Det er meget vigtigt for os at føle vi kan være godt tilpas derhjemme. Camilla Schram, ejer af Humdakin, husker kærligt tilbage på duften af hendes barndomshjem imens vasketøjet hang til tørre og huset lige var blevet rengjort. Disse dufte bliver ved med at repræsentere mange af hendes dejlige barndomsminder.  Hun ønsker at hendes børn også har gode minder knyttet til deres barndomshjem. Det er derfor at hun ønskede at fange duftene i hendes hukommelse og lave dem til noget håndgribeligt.  Dette ønske førte til kreationen af Humdakin duftpinde og duftlys. 

scented candle and fragrance sticks

1. Duftpinde

Nogle fordele ved at bruge duftpinde er deres holdbarhed og langvarigt duft. Den milde duft bliver langsomt frigivet igennem pindene, hvis formål er at absorbere og sprede olie blandingen ud i hjemmet. Denne langsomme frigivelse er god, da det ikke giver en alt for kraftig duft, som ligger tungt i luften. Takket være denne nemme løsning vil dit hjem dufte dejligt i måneder! 

Tips:

  • Flaskerne til duftpinde burde altid have en lille åbning, ligesom vores Ample og Ivory duftpinde. På den måde sikrer du at olieblandingen ikke fordamper, men i stedet bliver absorberet af pindene. 
  • Blandingen burde ikke indeholde parabener. Parabener er kemiske konserveringsmidler som kan virke hormonforstyrrende og have en negativ indflydelse på dit helbred. 

For at sikre at duften spreder sig til hele hjemmet, kan det være en god ide at placere duftpindende eller duftlyset i et område med meget trafik, såsom badeværelser, stuen eller i gangen. Udover det, så har antallet af pinde du bruger også en betydning. Hos Humdakin følger der 10 pinde med, men antallet du vælger at komme i flasken burde afhænge af størrelsen af rummet samt hvor kraftig du ønsker duften. Jo flere pinde, jo kraftigere bliver duften. Glem ikke at holde duftpinde væk fra sollys og varmekilder såsom radiatorer, så olieblandingen ikke fordamper hurtigt eller bliver dårligt. 

Humdakins duftpinde er lavet uden parabener eller farvestoffer. Flasken er dekorativt og funktionelt samtidigt. Du kan vælge imellem to dufte, Ivory og Ample, som begge er inspireret af Camillas barndomsminder af et rent hjem fyldt med gode minder.  

fragrance sticks

@tthese_beautiful_thingss

IVORY

Hovedkomponenterne i denne duftblanding er cedertræ og patchouli. Den milde, træagtige duft af cedertræ virker beroligende, imens patchouli tilføjer et sødt, dybt og jordnært element til duftblanding. Denne duft burde løfte dit humør og tilføje en rolig følelse i hjemmet. 

lotus

AMPLE

Bergamotte er en citrusfrugt og tilføjer den rette mængde friskhed til blandingen. Lotusblomst er modsætning, da den tilføjer en sød og blomsteragtig duft. Denne blanding bidrager til en fredfyldt atmosfære uden stress. 

Bergamot

 REFILL

Når din glasflaske med Ivory eller Ample på et tidspunkt løber tør for olie, skal du bare hælde en refill i flasken og sæt nye pinde i! Refillflaskerne er produceret i genanvendelig plast, så du kan fylde duften op i din originale Ivory eller Ample glasflaske og derefter sortere refill flasken som hård plast. Refill produktet kommer også med 10 nye pinde. 

 

2. Duftlys


scented candle

@synne_k

Hygge handler om tryghed, glæde og kærlighed. Hvis du har lyst til at skabe lidt hygge i hjemmet, ved de fleste at stearinlys er en god måde at opnår det! De bidrager til stemningen, og det kan være fascinerende at observere flammen som bevæger sig. Men hvad er bedre end at tænde for et stearinlys? At tænde for et duftlys! Duftpartiklerne bliver hurtigt fordelt i rummet for at give rummet en dejlig og mild duft.  Duftlys er også en god mulighed for dem, som kun ønsker at sprede duft i hjemmet i en kortere periode. Vi anbefaler dog at have lysene tændt mindst 1 time, for at opnå det bedste resultat. 

Tip:

  • Ofte kan man se, om et duftlys er af god kvalitet eller ej, hvis man kan dufte den før den er tændt. Med det sagt skal man tænke over, om duften virker meget falsk eller der er noget ved den du ikke bryder dig om, fordi det kan betyde at der enten er brugt dårlige ingredienser som forstyrrer duften, eller at duftpartiklerne er blevet for gamle eller ødelagt. 
  • Voks burde være lavet af naturlige ingredienser. Du reducerer risikoen af sundhedsskadelige stoffer på denne måde. 
  • Undgå lys af stearin eller paraffin. De forurener hjemmet med partikler som potentielt kan være sundhedsskadelige. 

Humdakins duftlys er 100% naturlige, nedbrydelige og ikke giftige. Voksen er en blanding af naturlige ingredienser som kokos-, soya-, RSPO-certificeret palmevoks, og sheasmør. Der er ingen paraffiner, farvestoffer eller animalske produkter såsom bivoks. Udover det, brænder vores duftlys lige, har en dejlig, langvarig duft og er GMO-fri! Her er en lille introduktion til vores to duftlys: 

scented candle non-toxic

@svanes_univers

MANOV

Manov er inspireret af sødheden hos den Bulgarske honeydew-honning, som er sød men mild. Lyset dufter af en blanding af en nyligt rengjort hjem og nye friske blomster. Det er den perfekte duft til at give dit hjem en ekstra skud varme og glæde. 

YUCCA

Opkaldt efter Yucca planten har dette duftlys har en dejlig frisk og ren duft - med et hint af blomst. Den minder om en rolig søndag morgen hvor vasketøjet hænger til tørre og en dejlig mild brise kommer igennem havedøren. 

Du kan sagtens mix vores Humdakin dufte for en unik og sanselig oplevelse. For eksempel passer vores Manov duft perfekt med Ample duftpindene. 

Til sidst er det vigtigt at pointere, at duften af dit hjem afhænger også af andre faktorer, som hvor tit du lufter ud, duften af dine møbler, den mad du laver, osv. Alt dette påvirker dit hjems unikke duft, udover de Humdakin dufte du vælger, og det er en del af hvem du er! 

Fortsæt med at læse

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...
Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...