Humdakin products

Hvad er bæredygtig rengøring?


Der kommer heldigvis mere og mere fokus på bæredygtighed - hvad det er, og hvordan vi bliver det. Bæredygtighed kan være mange ting, og miljøvenlige initiativer og produkter hører under dette begreb - dog ikke som det eneste.

Med så meget snak om en bæredygtig livsstil og alle de ting man skal ændre i ens hverdag, kan det godt være uoverskueligt at komme i gang. Det vil vi gerne hjælpe med, fordi det behøves ikke at være svært! Det er meget bedre at gøre lidt og starte stille end slet ikke at gøre noget.

Vi vil gerne sætte fokus på en bæredygtig rengøring - blandt andet med miljøvenlige rengøringsprodukter. Rengøring er noget vi alle sammen gør, og noget de fleste gør det ret tit! Det, sammen med det faktum at rengøringsmidler ender med at blive skyllet ud i naturen, er en god grund til at tænke mere over hvordan vi gør rent! Hvis vi selv skal sige det, kan det faktisk også være ret sjovt - hvis man har de rigtige produkter!

Hvad vil det sige, at Humdakin rengøringsprodukter er miljøvenlige?

I vores “flydende” sortiment er der nu både sæber, universal rengøringsmiddel, opvaskemiddel, vaskemiddel og skyllemiddel. Disse produkters funktion er, at fjerne snavs og bakterier samt at efterlade en ren duft. Camilla, ejer af Humdakin, har nemlig udviklet disse produkter med strenge krav og høje forventninger, som sikrer at produkter både har en dejlig duft men også er allergivenlige og miljøvenlige.



Hvorfor er de det?
Mange tror, at der skal rigtig mange skarpe kemikalier til at gøre noget rent. Igennem tiden har vi også associeret renhed med duften af ajax. Men skal der virkelig så mange kemikalier til, at man holde huset rent? Sæbe kan faktisk fjerne de fleste typer bakterier, specielt dem som man finder derhjemme!

Humdakin rengøringsmidler er sæber, hvor der er brugt ingredienser som ikke er miljøbelastende, men som samtidige fjerner bakterier i hjemmet. Der behøves nemlig ikke være en overforbrug af kemi i produkter, for at de kan holde dit hjem rent!

Hvad med resten af ingredienserne?
Der er en række naturlige og plejende ingredienser i vores rengørings-, vaske- og hudplejeprodukter. Det er dog lidt mere spændende at fokusere på, hvad der ikke er. Humdakins flydende produkter indeholder nemlig ikke parabener, farvestoffer, æteriske olier, kemisk parfume, hormonforstyrrende eller kræftfremkaldende stoffer. Derudover er alle produkterne lavet som koncentrat, så du kommer langt med lidt produkt. Det kan du læse mere om nedenunder.


Hvordan kan man ellers få en mere bæredygtig rengøring?

Dosering
En af de nemmeste måder hvorpå man kan gøre sin rengøring mere bæredygtig, er at følge brugsanvisningen, og ikke at bruge mere end der står! Der står ved de fleste produkter hvor meget den anbefalede mængde er, og det gør der af en grund. Man skal oftest bruge meget mindre end man tror for at gøre rent eller vaske tøj. At bruge mere produkt betyder ikke nødvendigvis, at der bliver mere rent - det betyder bare at du skyller mere produkt ud i naturen. Derudover er det også en god ide at bruge produkter, som er drøje i brug.


Humdakins produkter, som tidligere nævnt, er meget effektive samtidig med, at de er meget drøje i brug - dvs. At du ikke behøver meget produkt for at noget bliver rent! Her er doseringen på vores flydende rengøringsmidler:


Universal Rengøringsmiddel:
5 ml eller 1 teske til en spray bottle på 500 ml
30 ml eller 1 spiseske til en spand på 5 liter

Opvaskemiddel:
En pump til en spand på 5 liter

Vaskemiddel:
2 fyldte laundry soap skruelåg per vask

Skyllemiddel:
1 fyldte fabric softener skruelåg per vask

Plastforbrug
Når man køber rengøringsmidler, er de oftest lavet af en form for plastik. Ved at tænke på plastforbruget kan man også opnå en mere bæredygtig rengøring.
Det mest simple er selvfølgelig at sørge for produktet er helt opbrugt, før du køber noget nyt. Det minimerer hvor mange produkter, du skal købe. Når du skal til at købe et ny rengøringsmiddel, er det også godt at kigge på emballagen, og om det kan genanvendes. Hvis der er en genanvendelses tegn på flasken, og emballagen er f.eks. Lavet af PET plast som Humdakins er, så kan det sagtens sorteres! PET plast er faktisk noget at det nemmeste plast at genanvende, og kan bruges til mange til efter. Læs mere om Humdakins emballage her.
Refill muligheder eller produkter som kommer i store mængder, kan også være til at foretrække, så man minimerer antallet af plastemballage man køber.

Humdakins universal cleaner, som er et koncentrat, kan f.eks. fyldes i en sprayflaske mange gange, så mange at man får ca. 200 refills ud af den! Det svarer til rigtig mange individuelle plastikflasker man ellers vil have købt.

Husk altid at sortere dit affald og plastemballage, når du er færdig med det. Det er endnu en nem måde at gøre en forskel på!


Tøjvask
Når man vasker tøj, er der også nogle ting man kan tænke over i forhold til bæredygtighed. For det første, så er det ikke alt, der skal vaskes på 60 grader - vores vaskemaskiner og vaskemidler er nemlig ret effektive i dag. Tænk derfor over, om det er nødvendigt at vask på 40 eller 60 grader, hvis du alligevel bare vasker noget let brugt tøj. Samtidig skal man huske at dosere vaskemidler rigtigt, ligesom nævnt tidligere.

Hvis det er muligt at vaske lidt mindre, så er det også et skridt i den rigtige retning. Vent med at vaske til du har en fuld vask, i stedet for at tænde vaskemaskine selvom den kun er halv fyldt. Det er en lille ting man kan gøre som, hvis man regner sammen på årsbasis, kan spare dig mange vaske!

Om sommeren kan man også overveje, om man vil hænge tøjet ud til tørre i stedet for at bruge en tørretumbler. Hvis man har en have eller mulighed for det så vil det også spare en del strøm når man regner sammen - og så er der bare noget fantastisk ved duften af frisk vasketøj som har hængt udenfor!

 

Fortsæt med at læse

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Plej Dit Sommerhår: Tips og Fordele ved Hvedeprotein

Sommeren er en skøn tid fyldt med solrige dage, strandture og afslapning i haven. Men solen, varmen, saltvand og klor kan være hårde mod vores hår. Derfor er det vigtigt at pleje håret ekstra godt ...
Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommerhusrengøring: Gør Dit Sommerhus Klar til Sommeren med Humdakin

Sommeren er over os, og det betyder tid til at gøre sommerhuset klar til de lange, afslappende dage og hyggelige aftener. Uanset om dit sommerhus er ved kysten, i skoven, eller på landet, er en gru...
Postkort fra København

Postkort fra København

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Den Ultimative Guide til Humdakin Trærens: Sådan Plejer du Dine Træmøbler og Gulve

Der er noget særligt ved træmøbler og -gulve. De tilføjer varme, karakter og en tidløs skønhed til ethvert nordisk hjem. Men for at bevare deres elegance og funktionalitet kræver de ordentlig pleje...