Cleaning for generations - soveværelset del 2.

Cleaning for generations - soveværelset del 2.

I vintermånederne har du sikkert bemærket, at der samler sig kondens på vinduerne i dit hjem, men måske særligt i soveværelset. Det skyldes, at vores soveværelser er særligt udsat for fugt. Fugt som blandt andet stammer fra de vanddampe vi udleder når vi udånder og sveder. Denne fugt ophober sig i vores seng, i vores madrasser, puder og dyner. Faktisk kan der samles helt op til 5dl kropsvæsker i en almindelig madras.

Udover snavs og støv suger madrasser, dyner og puder fugt til sig. Og tager man ikke sine forholdsregler kan der udvikle sig skimmelsvamp i sengen.
Undersøgelser viser, at der vokser mellem 4-16 forskellige typer svampe i en helt almindelig hovedpude. Og når du deler seng med disse uønskede gæster, risikerer du at blive syg, udvikle allergi og forringe din søvn.

Soveværelset er tilmed også et højrisikoområde for udvikling af skimmelsvamp af netop denne grund. Det kan ses ved skjolder og misfarvninger på vægge eller murværk samt en jordslået eller muggen lugt. Skimmelsvamp har brug for fugt for at leve og indendørs vokser det eksempelvis bag gipsplader, tapet og billeder, på bundlister i vinduer og terrassedøre og i kældre og andre steder med særlig høj luftfugtighed, som f.eks. bag eller under senge. Skimmelsvamp har særligt gode levevilkår grundet den lave luftudskiftning. I nogle tilfælde ses det at skimmelsvamp ikke opdages fordi det skjules i f.eks. madrasser.
På grund af den høje fugtighed er soveværelset er der her også gode levevilkår for husstøvmider.

Humdakin har altid haft til formål at inspirere til at holde rent frem for at gøre rent. Derfor opfordrer vi til at opretholde et godt indeklima i dit soveværelse.

Vores anbefalinger

  1. Sørg for at have luft under din seng, lamelbund og undgå alt for meget opbevaring under sengen. På den måde kan madrassen komme af med fugt efter natten.
  2. Benyt en rullemadras og vask denne, samt topmadrassens betræk, 6-12 gange årligt eller brug en tæpperenser til at rense den.
  3. Vask dynerne én gang årligt, og hovedpuden 3-4 gange, men luft jævnligt begge dele. Brug evt. vores vaske- og skyllemiddel.
  4. Vent med at redde sengen om morgenen. Selvom det er rart og ser fint ud, når vi skal videre med dagen, så forhindrer vi fugt i at slippe ud af madrasser og dyner, når sengetæppet lægges på.
  5. Hold temperaturen i soveværelset over 20 grader, og luft ud 3 gange dagligt.
  6. Overvej at lade døren til tilstødende rum stå åben.


Som en tilføjelse kan du med fordel også vaske dine vægge ned, sæsonvis, med vores universal cleaner for at forebygge skimmelsvamp på væggen.


Undgå at eksempelvis svamp tager til i dit soveværelse, og undgå dermed allergi og andet sygdom med vores 6 anbefalinger.

Fortsæt med at læse

The Iconic Humdakin

The Iconic Humdakin

Du kender dem sikkert? Vores 4 ikoniske kerneprodukter. Men ved du hvorfor de er ikoniske? Der er nemlig en grund til, at netop disse produkter er kernen i vores DNA og i vores optik er revolutione...
NEW IN: Efterårskollektionen 2023

NEW IN: Efterårskollektionen 2023

Kender du historien om vores nyheder?   I denne efterårs- og vintersæson inviterer vi naturen indenfor. Vi ønsker at bringe den ro og jordforbindelse, man får af at være udenfor, tilbage til det s...
En Humdakin klassiker

En Humdakin klassiker

Humdakins System Bucket er inspireret af en klassisk rengøringsspand, men med et twist. Denne systemspand er skabt, så du kan holde styr på dine rengøringsprodukter på mest stilfulde vis, og nemt f...
Cleaning for Generations - håndpleje

Cleaning for Generations - håndpleje

Nu er det officielt. Efteråret er i gang. Og det betyder også at det koldere vejr er på vej. Og det medfører skiftende og ustadige vejrforhold: regn, blæst, solskin og måske endda frostgrader. Det ...