Cleaning for generations - soveværelset del 1.

Cleaning for generations - soveværelset del 1.

I denne artikel

Hvor ofte skifter du dit sengetøj? Hvis ikke det er hver uge, skal du helt sikkert læse med her. For husstøvmiderne ligger på lur under både lagner og dyne- og pudebetræk.

Husstøvmider er små, ottebenede, hvide dyr. De er heldigvis ikke er til at se, de måler nemlig blot små 0,1 – 0,6 millimeter. Men selvom de ikke kan spottes med det blotte øje, er de der stadigvæk.

Husstøvmiderne lever af døde hår og hudceller, og det er der masser af i soveværelset. Det er tilmed også i soveværelset koncentrationen af husstøvmider er størst, fordi de trives bedst i fugtige omgivelser. Et menneske udskiller op mod 100 liter sved i deres seng om året. Der er altså ikke noget at sige til, at husstøvmiderne trives godt i vores senge. Faktisk har vores senge og madrasser ikke kun perfekte levevilkår for husstøvmider, men også for svampe.  Forskning viser faktisk, at der levet omkring 4 til 16 forskellige typer svampe på en almindelig hovedpude.

Du kar helt sikkert også hørt om husstøvmideallergi. Men faktisk er det ikke selve miderne der forårsager allergi. Ifølge forskning, skyldes allergi overfor husstøvmider enzymer fra deres efterladenskaber.

Og husstøvmiderne formerer sig… Dog lever de kun i tre til fem måneder. Men i løbet at en hunmides levetid lægger hun mellem 40-80 æg. Æggene klækkes efter en til to uger, og i løbet af fire til otte uger gennemgår husstøvmiden flere stadier fra larve til voksen mide.

Vores anbefalinger

Men hvad kan du så gøre for at forebygge allergi og formeringen af husstøvmider?

Et af de 5 fokuspunkter, som Camilla havde under udviklingen af Humdakin og vores produkter, var allergi.

Derfor er vi udover vores produkters allergivenlighed også optaget af at inspirere og lære dig at holde rent, så du også kan undgå allergiske tilstande i dit hjem.

Vi anbefaler derfor, at du:

  • Vasker og skifter dit sengetøj en gang om ugen.
  • Lad sengen være uredt i et par minutter hver morgen, og skab regelmæssigt træk
  • Sørg for, at luftfugtigheden er under 45 %.

 

Dette kan reducere antallet af mider betydeligt.

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...