Når alt håb er væk… prøv dette!

Når alt håb er væk… prøv dette!

Alle har prøvet at spilde på deres tøj. De fleste har også prøvet at mærke skuffelsen, når pletten stadig er på tøjet, efter at det har været en tur i vaskemaskinen. Men frygt ej! Det behøver ikke at være endestationen for din yndlingsbluse, bare fordi vaskemaskinen ikke kan fjerne den.

Læs med for at finde ud af hvad du kan gøre for at redde din yndlingsbluse!

Husk altid at tjekke og følge vaskevejledningen i tøjet. 

Når du er hjemme:

Start med at se om du nemt kan fjerne pletten ved at skylle det under koldt vand. Start med en blød, fugtig rengøringssvamp, da det nogen gange kan fjerne pletten helt.

Hvis det ikke fjerner pletterne, så ræk ud efter noget køkkenrulle eller en karklud, som er fugtet lidt og din yndlings vaskemiddel. Vi anbefaler selvfølgelig Humdakins vaskemiddel, da det er uden farve, parabener og hårde konserveringsmidler. Dub det våde køkkenrulle med lidt vaskemiddel på pletten og gnid forsigtigt. Rens derefter pletterne under kold vand eller med en våd klud.

Hvis pletten ikke er fjernet helt, så gnid forsigtigt lidt flydende vaskemiddel på pletten igen og smid den til vask.

Hvis du kæmper med en fedtplet eller en særlig stædig plet, kan du bruge en neutral opvaskemiddel, ligesom den fra Humdakin. Skyl først området med koldt vand og derefter gnid opvaskemidlet forsigtigt ind i stoffet og lad det trække i omkring 5 timer. Hvis pletten stadig er til at se, så prøv igen med lidt opvaskemiddel og en fugtig klud og lad det trække i samme tid. Skyl derefter området med koldt vand og smid tøjet til vask.

Når du er ude:

Hvis du er i byen når uheldet sker, kan du stadig redde din bluse! Gør pletten våd med koldt vand og find noget neutral sæbe på det nærmeste toilet. Gnid forsigtig sæben på pletten og skyl derefter med koldt vand. Det vigtigste er at holde området, hvor pletten er, nogenlunde fugtigt, så pletten ikke når at binde sig til stoffet. Dub lidt af håndsæben på igen, og skyl det af, når du er nået hjem.

Lav ikke disse fejl:

  1. Brug ikke varmt vand, når du forsøger at fjerne en plet. For det første bliver pletten bundet til stoffet af det varme vand, og for det andet kan varmt vand i hanen sagtens blive varmere end det, der står på vaskeanvisningen på dit tøj. Ved nogle slags pletter kan der være brug for varmt vand. Brug internettet til at undersøge plettens natur før du prøver med varmt vand.
  2. Husk altid først at skylle området med koldt vand. Start ikke med at gnide vaskemiddel eller opvaskemiddel på pletten, uden at området på tøjet er fugtigt.
  3. Gnid forsigtigt! Du kan ødelægge materialet og vævningen, hvis du gnider alt for hårdt.
  4. Mere delikate materialer såsom uld, kashmir eller silke kan ikke tåle hvad som helst! Brug kun vaskemiddel beregnet til disse materialer til at forsigtig gnide på den fugtet plet. Hvis ikke det hjælper kan man altid prøve at tage tøjet med på et renseri.

Fortsæt med at læse

Lad os inspirere dig

Lad os inspirere dig

En ting, der går igen i mange hjem er flotte natursten - hvad end det er til bordplader, gulve eller vindueskarme. Materialer som natursten er smukke, men også sarte. Derfor er det vigtigt at væl...
Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin: en balancegang mellem moderne rengøring og gamle traditioner

Humdakin var for Camilla ønsket om at skabe et univers med fokus på rengøring – rengøring gjort ordentligt og med stolthed – rengøring kan godt være noget, man kan gøre med stolthed. Derudover var ...
Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hjem til Århus: vores 10 steder, du skal besøge i Århus.

Hos Humdakin er “hjem” Århus. Foråret er fuld af muligheder for at besøge dine yndligsbyer - forhåbentlig i solskin!  Storbyferie kan også være i de mindre byer, som også har en masse at byde på. H...
Brug aldrig weekenden på at gøre rent

Brug aldrig weekenden på at gøre rent

For de fleste er weekenden lig med tid til alt det, man ikke når i løbet af ugen, og man bruger ofte timer på oprydning, rengøring, tøjvask og skifte familiens sengetøj. Hos Humdakin vil vi gerne s...