GOTS certificeret bomuld

Vidste du at alle Humdakins tekstiler produceres på GOTS certificerede fabrikker? Og at alt det bomuld vi bruger er GOTS certificeret økologisk bomuld? Nu kan du blive klogere på hvad netop denne certificering betyder.

GOTS er en verdenskendt organisation og står nærmere bestemt for Global Organic Textile Standard. Det er en organisation der er til for at sikre at en lang række krav inden for både miljø og socialt ansvar bliver overholdt i produktionen af tekstiler verden over.

Kravene gør sig gældende lige fra dyrkningen af råvarerne som i vores tilfælde er bomuld og til det færdige produkt du finder på hylderne hos vores forhandlere. Organisationen sikre at alle led i processen bliver kontrolleret og dokumenteret så det gælder blandt andet bomulden, vævning, indfarvning, løn, emballage og transport.

Vi har samlet nogle af de mange krav her:  

  • Ved produktion skal forbruget af vand og energi begrænses til et absolut minimalt niveau.
  • Lønnen til de ansatte i hele produktionen skal have hvad der svare til en leveløn der er mere end en mindsteløn. Ingen må tvinges eller trues til at arbejde lige såvel er børnearbejde ikke tilladt.
  • Dyrkningen af økologiske råvarer skal ske uden brug af farlige sprøjtemidler og pesticider og må ikke blandes med konventionelle materialer.
  • PVC må ikke indgå i plastemballage
  • Indfarvning af garnet sker kontrolleret og med farvestoffer der ikke indeholder blandt andet tungmetaller.

Du kan finde alle vores tekstiler lige her.